Tamamen elektrikli Toyota Hilux “2025” yılında gelebilir

27 Mart 2024 12:02

Dünyanın en çok otomobil satan firması olmayı sürdüren Japon üretici, tamamen elektrikli Toyota Hilux modelini 2025 yılında görücüye çıkarabilir.
Şirketin Tayland tarafındaki en yetkili ismine göre elektrikli Toyota Hilux modelinin tanıtımı için şu an 2025 yılın sonu hedefleniyor. Yollara 2026 yılının başında çıkarılacak gibi görünen araç, aralık ayında “Hybrid 48V” sürümüyle ilk elektrik desteği kazanmıştı. O modele 2.8-litrelik bir dizel motor ile güç veren Toyota, yolda olan tamamen elektrikli sürümde emisyonu sıfırlayacak ve şimdiye nazaran çok daha yüksek bir güç sunacak. Geçen yıl hidrojen yakıt hücreli bir Hilux prototipini de görücüye çıkaran marka, alternatif motor seçenekleri üzerinde çalışmayı seviyor, geleceği için çok sayıda elektrikli geliştiriyor ancak içten yanmalı motorları kesinlikle geride bırakmıyor. Toyota, şu an yeni içten yanmalı motorlar geliştiriyor çünkü şirket elektrikli geleceğin tek çözüm olacağına inanmıyor. Bu konuda bir açıklama yapan eski Toyota CEO’su Akio Toyoda, “Elektrikli araçlara olan ihtiyaç aşırı abartılıyor.” diyor ve ekliyor: “Karbon nötrlüğüne giden yol temelde ülkelerin enerji üretim durumuna bağlı.” Toyoda bundan önce ise “Elektrikli araçlar yalnızca yüzde 30 pazar payına ulaşabilecek.” demesiyle gündemde ses getirmişti. Ünlü yönetici otomobil sektöründe sadece elektrikli araçların olduğu bir geleceği kabul etmiyor ve içten yanmalı modellerin hayatta kalması gerektiğini savunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Daha temiz içten yanmalı motora sahip araçların üretilebileceğini sık sık dile getiren Toyoda, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamasında, “BEV’ler (Bataryalı Elektrikli Araçlar) ne kadar ilerleme kaydederse kaydetsin, hibrit araçlar, yakıt hücreli elektrikli araçlar ve hidrojen motorlu araçların yine de otomotiv pazarının yüzde 70’ini oluşturacağına inandığını ifade etmişti. Yani elektrikli araçların yüzde 30’un üstünde bir pazar payı elde edemeyeceğini düşünen ünlü yöneticiye, birçok kişi hak vermişti çünkü elektrikli araçların geleceğine inanmayan milyonlar bulunuyordu.

Elektrikli Toyota Hilux yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş