Instagram için beklenen kronolojik sıralama geri geldi

23 Mart 2022 19:36

Meta çatısı altındaki en önemli platform Instagram için uzun zamandır beklenen kronolojik sıralama yeniden geriye geldi.

İlk popüler olduğu dönemde takip edilen hesaplardan gelen fotoğraf ile videoları zamana göre sıralayan Instagram, daha sonra bu konuda bir değişiklik yaptı ve yeni süreçte sıralamayı ilginizi çekebilecek içerikler özelinde değiştirdi. Bu değişikliği kişilerin birçok içeriği kaçırdığını belirterek yapan şirket, burada özel bir algoritmayı devreye almıştı. Bu konuda geçtiğimiz yılın sonunda güzel bir açıklama yapan platformun başındaki isim Adam Mosseri, “2022” içerisinde kronolojik akışın geri geleceğini duyurmuştu. İşte bu konuda verilen söz bugün tutuldu ve platforma kronolojik sıralamalı akış geri geldi. Firma yeni dönemde kişilere tam olarak “Takip Edilenler” ve “Favoriler” olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor.

Burada “Takip Edilenler” seçildiği zaman, takip edilen hesaplardan gelen en son içerikler paylaşım sırasıyla karşınıza çıkarılıyor. “Favoriler” seçildiği zaman ise favoriye eklenen hesaplardan (Şimdilik üst limit 50) gelen içerikler en önde gösteriliyor. Favoriler içerikler istenirse ayrı bir akış sayfasında da görüntülenebiliyor. Yeni dönem yakında herkes için aktif ediliyor

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kullanıcılara seçim şansı vererek güzel bir adım atan Instagram, son dönemde birçok yenilik gerçekleştiriyor. Örneğin firma dün ABD merkezli olarak fotoğraf üstü ürün etiketleme sistemini devreye aldı. Onun detaylarına direkt olarak buradan ulaşabilirsiniz.

Instagram hamlesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Sony’nin yeni konsept elektrikli otomobil ile tanışın

Paylaş