Instagram kullanıcılarının uzun zamandır beklediği yeni özellik

07 Şubat 2020 12:00

Instagram güncellemesiyle gelen yeni özellikte takipten çıkmayı unuttuğunuz kullanıcıları daha rahat bulabilirsiniz. Özellik aynı zamanda akışınızda sık gördüğünüz kişileri de listeliyor.

Instagram yeni güncellemesiyle beraber ilgi çekici bir özelliği de arayüzüne ekliyor. Bildiğiniz gibi platform kullanıcılarının sıklıkla şikayet ettiği bir durum söz konusu: Gönderilerin tüm takipçilere ulaşmaması. Platform akışınıza düşürdüğü gönderileri listelerken hayli karmaşık bir algoritmadan yararlanıyor. Ancak artık kendi akışınızda sıklıkla gördüğünüz hesapların listesine ulaşabiliyorsunuz. Bu liste ise ilginç bir durumu işaret ediyor. Profilinizden takip ettiğiniz kişiler listesine tıklarsanız Akışta En Çok Gösterilenler diye bir kutucuk göreceksiniz. Bu listede özellikle şirket hesapları, ünlüler ve fenomenleri takip ediyorsanız; hesap paylaşımlarıyla beğeni, yorum gibi düzenli etkileşime geçmeseniz dahi onların ağırlıklı olarak sayfanızda çıktığını görebilirsiniz. Bu durumda arkadaşlarınızın gönderilerinin aralarda kaybolması ise neredeyse kaçınılmaz. Platform yüksek beğeni alan, çok takipçili hesapların gösterimini diğer kullanıcılara kıyasla daha ağırlıklı yapıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram üzerinde etkileşime geçmedikleriniz…

Bir de ikinci bir kutucuk var tabii. Platform üzerinde en az etkileşimde bulunduklarınız burada listeleniyor. Zamanında takibe aldığınız ve çıkmayı unuttuklarınız gibi… Ya da artık ilginizi çekmeyen gezi hesapları, komedi hesapları gibi pek çok hesap burada listeleniyor. İlginçtir ki bu iki liste arasında ortak isimler görebilirsiniz. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yüksek beğenili gönderilere sahip yüksek takipçili hesaplarla etkileşime geçmeseniz bile onlar ana sayfanızda gösteriliyor. İki listenin ortak isimler barındırmasının başka bir açıklaması olamaz diye düşünüyoruz.

Takip listesine gelen bir diğer yenilik ise tüm kullanıcıların hoşuna gidecektir. Artık takip ettiğiniz kişiler listesini karışık bir sıralamayla görmenize gerek yok. En eskiden en yeniye ya da en yeniden en eskiye gidecek şekilde Instagram takip listenizi sıralayabilirsiniz. Özellik halihazırda yayında.

İlginizi çekebilir

Google’dan öğrenme odaklı yeni uygulama: Tangi

Paylaş