Instagram, “ortak koleksiyon” özelliğini kullanıma aldı

30 Mart 2023 08:49

Meta’nın en önemli uygulamaları arasında başı çeken Instagram, bugün “ortak koleksiyon” özelliğini kullanıma aldı.

Türkiye’de de aktif edilen “ortak koleksiyon” özelliğini firma kendisi “Arkadaşlarla gönderileri kaydet” başlığı altında şöyle açıkladı: “Arkadaşlarına sohbet ederken gönderileri ortak bir koleksiyona kaydet. Sohbetteki herkese koleksiyona gönderi ekleyebilir veya gönderileri koleksiyondan kaldırabilir.” Instagram’da paylaşılan her içeriğin sağ tarafında yer alan “Kaydet” butonu üzerinden çalışan özellik, oldukça basit görev yapıyor ve birçok arkadaşı memnun edecek gibi görünüyor. Ortak ilgi alanlarına sahip arkadaşların güzel içerikleri tek bir noktada toplamasına yardımcı olacak yeni Instagram özelliği kapsamında hazırladığınız koleksiyonunuza şimdilik maksimum 250 kişi ekleyebiliyorsunuz. Ayrıca burada şunu da belirtmek gerekiyor. Koleksiyona içerikleri gizlenmiş bir hesaptan gönderi eklerseniz, yalnızca o hesabın takip ettiği kişiler gönderileri görebiliyor. Burada mantıklı bir gizlilik yöntemi uygulanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram, bundan önce de Barcelona kod adlı yeni bir uygulama ile gündeme gelmişti. Uygulama kodlarını araştırarak henüz çıkmamış birçok yeni özelliği ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi’nin en son keşfi sonrasında gündeme gelen bu yeni uygulamanın, henüz tam olarak neye odaklandığı ya da gerçek adının ne olacağı bilinmiyor. Ancak elbette bu konuda bazı tahminler yok değil. Bu uygulama direkt olarak Twitter alternatifi bir seçenek olabilir. Evet böyle bir çalışma aktif olarak masada yer alıyor.

Bir süredir Meta’nın Instagram için geliştirilen teknolojiler ile sadece yazıya odaklanan ayrı bir uygulama çıkarma planı bulunuyor. Twitter klonu bir uygulama yapmak Meta için çocuk oyuncağı olur ancak burada önemli olan uygulamanın içerisini doldurmak, yani bu uygulamaya kullanıcı çekmek olacaktır. Facebook üzerinden geçmişi biraz karışık olan Meta için dahi hiç kolay olmayacak bu süreç için daha fazla bilginin yakında ortaya çıkması bekleniyor.

Instagram detayları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş