Instagram patronu yayınladığı video ile platformdaki son değişiklikleri savundu

26 Temmuz 2022 16:42

Instagram için yeni özellikler tasarlamaya ve herkese açık testler yapmaya devam ediyor. Bu testleri çoğu kişi çok fazla beğenmiyor.

Instagram, her gün milyonlarca kullanıcının mutlaka ziyaret ettiği bir sosyal medya kanalı durumda yer alıyor. Bu açıdan platform üzerinde yapılan en ufak bir değişiklik dahi büyük ses getiriyor. Bu aralar tepkiler daha çok artıyor çünkü Instagram’da ciddi değişiklikler yapılıyor. İşte bu değişiklikler ve eleştiriler hakkında sayfanın altındaki videoyu çeken Adam Mosseri, ilk olarak platformun “fotoğraf” temelini bir kenara bırakmayacağını belirtiyor. Mosseri platformda fotoğraf altyapısının kalmaya devam edeceğini, ancak artık herkesin videoya yöneldiğini belirtiyor. Bu yüzden Instagram’ın video tarafına ağırlık vermeye devam edeceklerini belirten önemli isim, bu konuda geride kalamayız ve yeni trendlere ayak uydurmalıyız diyor.

Son dönemdeki değişikliklerin hemen hepsini TikTok ile mücadele edebilmek için yapan Instagram, platformda bir süredir tam ekran tasarım denemesi de yapıyor. Özellikle bu konuda çok eleştirilen firma, Mosseri’ye göre tasarım sürecini henüz tamamlamış değil. Bu denemelerin amacı iyi ya da kötü geri dönüşleri almak diyen Mosseri, daha iyi bir deneyim için değişikliklerin olabileceğin işaret ediyor. Instagram patronu aynı zamanda uzun süredir kullanımda olan “öneri” sistemi hakkında da bilgi veriyor.

Instagram’daki ana akışta son bir yıldır takip ettiğiniz kişilerden gelen içerikler yanında, “tavsiye” adı altında başka içerikler de gösteriliyor. Firma bunlar sayesinde kişilerin ilgisini çekebilecek farklı içerikleri öne çıkarmaya çalışıyor. Ancak bu içeriklerin hepsi her zaman ilgi çekici olmuyor. Böyle bir durum söz konusuysa bu açık olarak bizim hatamız diyen Mosseri, süreçteki algoritmayı daha da iyi hale getirmek adına çalıştıklarını belirtiyor. Mosseri öneri sisteminin kapatılabileceğini de hatırlatıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram için kısa süre önce birçok yeni özellikle bulundu. Üzerinden geçmek adına firma Reels’ler için “beğeni ve izlenme sayısını gizle” özelliğini geliştiriyor. Meta bunu bir seçenek olarak sunacak ve beğeni ile izlenme Reels yayınlamadan önce ya da sonra gizlenebilecek. Instagram’ın çok geç kalınmış olmasına rağmen NFT tarafındaki çalışmaları da devam ediyor. Firma burada bir koleksiyon altyapısı geliştiriyor ve bu koleksiyon içerisinden NFT satışının yapılabileceği görülüyor. Hatta burada bir “çekiliş” sistemi de olacak ve ödül olarak verilecek NFT’nin kazananı sistem tarafından otomatik olarak seçilecek.

Instagram için “Walkie-Talkie” özelliği de geliştirilmeye devam ediliyor. Paluzzi tarafından gösterildiği kadarıyla firma burada “otomatik kabul etme” seçeneği de sunacak. Bu özellik yüksek ihtimalle takip edilen kişilerden gelen “Walkie-Talkie” görüşme taleplerini otomatik olarak kabul edecek. Şirket bunlara ek olarak “Broadcast Chats” isimli bir özellik de geliştiriyor. Bu özellik sadece adminler ve seçilen kişilerin mesaj yazabildiği, diğer kişilerin ise mesajları okuyabileceği bir ortak topluluk ya da grup sohbet altyapısı olarak yolda bulunuyor.


Instagram yenilikleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici Porsche Müzesi içinde drone ile bir tur atın

Paylaş