Instagram ve Messenger’ı bir araya getiren servis hakkında Türkiye müjdesi

27 Ekim 2020 15:30

Facebook, Messenger ile Instagram uygulamasınıbir araya getiren yeni mesajlaşma deneyimini bugün Türkiye’de kullanıma açıyor. Geçtiğimiz ağustos ayında teste açılan hizmet sayesinde kullanıcılar Instagram uygulaması üzerinden Facebook Messenger’daki arkadaşlarıyla da sohbet edebiliyor.

Messenger kullanan veya Instagram’a ve Messenger’a yeni üyen olan kullanıcılar ise ortak mesajlaşma deneyiminden otomatik olarak faydalanabiliyor. Yenilik ile birlikte, tüm Instagram ve Messenger kullanıcılarının her iki uygulama üzerinden de bulunabilir olacağı belirtiliyor. Uygulama  üzerinden gönderilen mesajlar ve görüşmeler Instagram uygulamasında kalıyor, Messenger kullanan kullanıcılar Instagram’daki arkadaşlarına ve aile bireylerine uygulamayı indirmeden mesaj gönderebiliyor.

Sosyal ağ kullanıcıları da Messenger’daki kişilere erişebiliyor. Bununla birlikte, Messenger’daki bir mesaja cevap verebilme, mesaj iletebilme, kişiselleştirilebilir sohbet renkleri ve temaları gibi özellikler de Instagram kullanıcıları tarafından ulaşılabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Facebook konu hakkında açıklamada bulundu

Facebook Orta Doğu, Afrika ve Türkiye Bölge Başkan Yardımcısı Derya Matraş, şunları dedi: “Halihazırda bir milyardan fazla insan aile ve arkadaşlarıyla paylaşım yapmak, vakit geçirmek ve kendilerini ifade etmek için Messenger’ı kullanıyor. Biz de bu sebeple Messenger ve Instagram deneyimlerini birleştirerek Messenger’ın sahip olduğu en güzel özellikleri Instagram’da da erişilebilir kılmak istedik. Bu yeni güncellemeyle birlikte, umuyoruz ki topluluğumuza sevdiklerine ulaşmak için hangi uygulamayı kullanacaklarını düşünmelerine gerek kalmadığı ve bağlantı kurmanın daha da kolaylaştığı bir mesajlaşma deneyimi sunacağız.”

İlginizi Çekebilir

WhatsApp için getirilen yeni özellikler

Paylaş