Instagram’a gelen faydalı Messenger Rooms desteği

22 Mayıs 2020 14:00

Facebook‘un Zoom rakibi Messenger Rooms özelliği kapsama alanını genişletiyor. Bu sefer desteklenen servis Instagram oluyor.

Koronavirüs nedeniyle evinde kalan ve evinden çalışmaya başlayan kişilerin toplu görüntülü görüşme ihtiyacına yönelik olarak hazırlanan Facebook Messenger Rooms, geçtiğimiz hafta içerisinde ABD ve Kanada merkezli olarak görevine başladı. Bu özellik bilmeyenler için 50 farklı kişinin aynı anda video sohbet yapabilmesine imkan tanıyor ve hazırlanan gruplara katılım için Facebook hesabına ihtiyaç duymuyor. Bakıldığı zaman çok kullanışlı duran özellik, ufak bir bağlantı üstünden katılım sunuyor ve Zoom gibi uçtan uça şifreleme getirmiyor. Şu an ana Facebook uygulaması için Türkiye’de de aktif edilen Rooms ya da Türkçe karşılığıyla Odalar, artık Instagram içerisinde de yer alıyor. Bu sayede kişiler direkt olarak Instagram’dan 50 kişiye kadar görüntülü konuşma başlatabiliyor. Ancak burada görüşmenin özel olarak Instagram içinde yapılmadığını belirtmek gerekiyor. Kişiler yine görüşme için Messenger’a geçiş yapıyor. Tüm süreç Instagram tarafından paylaşılan aşağıdaki kısa videoda da gözler önüne seriliyor. Özelliğin yakında herkes için aktif edilmesi bekleniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Instagram desteği dikkat çeken Facebook Messenger Rooms WhatsApp için de geliyor

Bunun da çok yakında olacağı aktarılıyor. Biraz kafa karıştırıcı bir yapısı bulunan özellik, şimdilik çok popüler olacakmış izlenimi yaratmıyor. Çünkü kişiler toplu görüşme konusunda Zoom’a fazlasıyla alışmış durumda. Zoom da kendisini geliştiriyor ve güvenlik sıkıntılarını ortadan kaldırmaya çalışıyor.

İlginizi Çekebilir

Logitech’in mutlaka göz atılması gereken yeni kamerası

Paylaş