Instagram’a yepyeni bir özellik daha geliyor

19 Mayıs 2020 11:45

Instagram, yeni özelliklerle platformunu büyütmeye devam ediyor. Instagram, Rehberler olarak adlandırılan bir özelliği kullanıma sunuyor. 

Bu özellik şu anda Facebook’a ait şirketlerle çalışan Influencer’lar ve sağlık kuruluşları tarafından test ediliyor. Amerikan Ulusal İntiharı Önleme Vakfı’nın bu kuruluşlardan birinin olduğunu söyleyelim. Hikayelerin hemen altındaki yeni kitapçık benzeri simgeye tıklandığında kılavuzlar görüntülenebiliyor. Rehberler, internet sayfası makalelerine benzer görünüyor. Rehberler bir bağlantı yoluyla veya bir mesaj yoluyla Instagram’daki arkadaşlarınızla paylaşmak mümkün.

Instagram’ın belirttiği gibi, bir rehberi görüntülerken kullanıcılar video materyallerini de görebiliyor ve içerik oluşturucunun küratörlüğünü yaptığı yayınların yanı sıra çeşitli sağlık konuları hakkında yararlı ipuçlarına ve önerilere de ulaşabiliyor. Bir rehberin içindeki bir fotoğrafa veya videoya hafifçe dokunulması, kaynaklandığı orijinal Instagram yayınına yönlendirmeye imkan tanıyor. Bu ayın sonunda tüm ülkelerde kullanılma sunulması beklenen özellik şu anda Türkiye’de aktif değil.

Instagram yeni özelliklerle kullanıcıları mutlu ediyor

Instagram kısa bir süre önce toplu yorum silme dönetimini başlatacağını duyurmuştu. Geliştirilen özellik sayesinde kullanıcılar aynı anda 25 yorumu hızlı ve topluca silebiliyor.  Şirket aynı zamanda yorum sabitleme sistemi de geliştirmiş durumda. Bu sayede en iyi yorumlar hesap sahibi tarafından en üstte görünecek şekilde YouTube’da da olduğu gibi sabitlenebiliyor. Instagram’ın önümüzdeki günlerde sunacağı özellikleri merakla bekliyoruz. Platforma yeni özellikler geldiğinde sizlerle paylaşacağız.

İlginizi çekebilir

Xiaomi’nin yeni arayüz yapısı ile tanışın

Paylaş