iOS 12’nin kullanım oranı belli oldu

05 Aralık 2018 19:30

Apple’ın en yeni mobil işletim sistemi iOS 12, geçtiğimiz eylül ayında indirimeye sunulmuştu. Yayınlandığı günden beri kullanıcıların beğenisini toplayan iOS 12 hakkında yeni bir haber ortaya çıktı.

Yeni yapılan araştırmaya göre yüzde 70 oranında iOS kullanıcısı iOS 12 kullanıyor. Geçtiğimiz yıl iOS 11 için bu orana bakıldığında oranın yüzde 59 olduğunu belirtelim. İşletim sistemi, 29 Ekim 2018 tarihinden itibaren tüm uygun cihazların yüzde 60’ına kuruldu, bu yüzden benimseme beş haftada yüzde 10 oranında arttı. Apple ayrıca son dört yılda satılan cihazların yüzde 72’sinin işletim sistemini çalıştırdığını söylüyor.

iOS 12, performans iyileştirmelerinin haricinde sunduğu yeniliklerle de dikkat çekiyor. İşletim sistemi, performansa odaklanan bir işletim sistemi olarak karşımıza çıkıyor. 2013’ten bugüne kadar tüm iOS cihazlarına yeni güncelleme yüklenebiliyor. İşletim sistemi, uygulamaların çok daha hızlı açılmasına imkan tanıyor. iOS 12, iPhone ve iPad’de günlük işleri daha hızlı ve duyarlı hale getiriyor. şletim sistemi tüm sistemde performans iyileştirmeleri sunuyor. Kamera yüzde 70’e kadar daha hızlı açılıyor, klavye yüzde 50’ye kadar daha hızlı görüntüleniyor ve yazı yazarken daha fazla duyarlılık sunuyor. Sistemde birçok şey aynı anda çalışırken bile uygulamalar iki kata kadar daha hızlı açılıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iOS 12, iPhone 5s’e de destek veriyor

İşletim sistemi, 2013’te sunulan iPhone 5s’ten şimdiye kadarki en gelişmiş iPhone olan iPhone X’a kadar çok sayıda aygıta yönelik olması sayesinde, daha önceki tüm sürümlere göre daha fazla aygıtta performans iyileştirmeleri sunuyor. Apple, AR platformu için Measure adını verdiği ölçüm uygulamasını da görücüye çıkardı. Kullanıcılar kameralarını ve Measure uygulamasını kullanarak ölçüm gerçekleştirebiliyor. Uygulama, dikdörtgenler gibi bazı nesneleri de algılayabiliyor. Apple’ın USDZ olarak adlandırılan yeni bir dosya biçimi oluşturmak için Pixar ile birlikte çalıştığı ifade ediliyor. Birden fazla uygulamayla çalışan USDZ, Adobe, Autodesk ve Sketchfab gibi şirketlerin uygulamalarına destek veriyor.

İlginizi Çekebilir

İşte yeni iPhone modelleri

Paylaş