iOS için Chrome sürümüne önemli yenilikler geliyor

23 Haziran 2022 20:36

Dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcıları listesinin lideri Chrome, bu sefer spesifik olarak iOS tarafında güncelleniyor.

Google Chrome, sürekli olarak geliştiriliyor ve yeni teknolojiler ile güçlendiriliyor. Bu bağlamda çalışmalara devam ettiklerini aktaran internet devi, en son yeni sürümlerde makine öğrenme kullanarak internet sitelerinin istenmeyen bildirim isteklerini engellemeye başlayacak haberiyle ses getirmişti. Şimdi spesifik olarak iOS tarafına odaklanan firma, iPhone ve iPad için bir sonraki güncelleme ile Gelişmiş Güvenli Tarama altyapısını aktif edeceklerini duyurdu. Şu an Android ve masaüstü sürümlerinde olan özellik, açıldığı zaman kişileri zararlı internet sitelerine karşı koruyor. Burada ortak bir veri tabanı içerisinde toplanan binlerce zararlı site bilgisi üzerinden koruma sağlanıyor.

Buna ek olarak iOS için yakında tarayıcı geçmişini silme gibi işlemleri adres çubuğu üzerinden halletme altyapısını devreye alacak Google, Chrome’un iOS tarafındaki yerleşik çeviri sistemini de geliştirdiklerini belirtiyor. Bazı arayüz değişiklikleri de getirecek yeni iOS için Chrome, ana ekranda da güncelleme getirecek ve sık ziyaret edilen siteler daha iyi öne çıkarılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

AtlasVPN’in son verilerine göre Chrome şu an mobil ve masaüstü toplamında 3 milyardan fazla kullanıcıya hizmet veriyor. İkinci sırada ise iPhone, iPad ve Mac’lerin yerleşik internet tarayıcısı Apple imzalı Safari yer alıyor. İlk defa 1 milyar barajını geride bırakan Safari’yi Microsoft imzalı Edge, Mozilla imzalı Firefox, Samsung cihazlarda gelen yerleşik tarayıcı Samsung Internet ve Opera izliyor.

Chrome ve fazlası yanında bu da ilginizi çekebilir: Geleceğin robotlarını dans ederken izleyin

Paylaş