iPad için Photoshop uygulamasına gelen önemli yenilikler

27 Temmuz 2020 16:56

iPad için Photoshop uygulamasına söz verildiği gibi sağlam güncellemeler gelmeye devam ediyor. Uygulama bu sefer iki önemli özellik kazandı.

iPad için Photoshop, uzun süre önce çıktığında hatırlarsınız birçok özelliğin eksik olmasıyla ciddi eleştiriler almıştı. İşte bu durum yavaş da olsa değişiyor. Orijinalde Apple Pencil ile katmanlı PSD desteği sunulan uygulama, biliyorsunuz dokunmatik ekranda rahat kullanıma yönelik özelleştirilmiş bir arayüz taşıyor. Creative Cloud altyapısı sayesinde mobil ile masaüstünü bir araya getiren sürüm, en son gelişmiş “Select Subject” aracına kavuşmuştu. Bu araç firmanın Sensei yapay zeka sisteminden güç alıyor ve objeleri seçerek otomatik şekilde fondan ayırabiliyordu. Şimdi ise yine seçim sürecini çok kolaylaştıran ve masaüstünde uzun zamandır yer alan “Refine Edge Brush” iPad sürümüne getirilmiş durumda. Daha önce sözü verilen bu faydalı özelliğe ek olarak “Rotate Canvas Tool” aracı da gelmiş durumda. Bu sayede kişiler artık sonunda iki parmak hareketiyle çalışma çerçevesini aşağıdaki gibi döndürebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Photoshop şu iPad modellerinde çalışıyor

Uygulama iPad Pro, iPad Pro (12,9-inç), ikinci jenerasyon iPad Pro (10,5-inç), iPad Pro (9,7-inç), beşinci jenerasyon iPad, iPad Mini 4 ve iPad Air 2 modelleriyle kullanılabiliyor. Uygulamanın aylık abonelik ile alınan Creative Cloud aboneliği ile kullanılabildiğini belirtelim.

İlginizi Çekebilir

Samsung tarafından tanıtılacak yeni cihazlar

Paylaş