iPhone 14 hakkında ilk dedikodular ortaya çıktı

23 Aralık 2020 21:00

A14 Bionic işlemcisini iPhone 12 ailesinde kulllanan Apple, bu işlemcide 5 nm üretim sürecini tercih etmişti.

Şirketin gelecekte piyasaya süreceği iPhone modelinde 3 mm’lik üretim süreciyle üretilen işlemcisinin kullanılacağını belirtiyor. Money.UDN, iPhone 14 ailesinde karşımıza çıkması beklenen işlemcinin siparişini çoktan verdiğini söylüyor. A serisi işlemcilerde yer alacak üretim sürecinin M serisi işlemcilerde de tercih edileceği belirtiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tedarik zincirindeki kaynaklar, TSMC’nin 2021’in ikinci yarısında deneme üretiminin başlayacağını, seri üretimin ise 2022 yılında başlayacağını dile getiriyor. A16 Bionici işlemcisinde kullanılması beklenen 3 mm’lik üretim süreci sayesinde yeni işlemcinin daha az güç tüketeceğini ve daha güçlü performans sergileyeceğini söylemek mümkün.

iPhone 14 modelinin tanıtımına uzun bir süre varken iPhone 13 kamera özellikleriyle dikkat çekecek

Apple’a yakın kaynaklardan Ming-Chi Kuo, iPhone 13’ün ultra geniş açılı kamerasının daha gelişmiş olacağını söylüyor. 12 Pro Max’in ultra geniş açılı kamerasında F/2.4 diyafram kullanan Apple’ın yeni modelin ultra geniş açılı kamerasında F/1.8 diyafram kullanacağı belirtiliyor. Kaynaklar Apple’ın yeni modellerde daha ufak bir çentiği kullanabileceğini belirtiyor. Periskop kamera sayesinde yeni modellerin daha yüksek optik yakınlaştırma yapabileceği de ifade ediliyor.

Haberde kullanılan görsel iPhone 12 Pro Max’e aittir

İlginizi Çekebilir

Apple’ın en yeni modeli ile tanışın

Paylaş