iRacing, mücadeleyi yağmur ile farklı bir seviyeye taşıdı

08 Mart 2024 11:40

Yarış simülasyonu denildiği zaman akla gelen ilk yapımlardan olan iRacing için sonunda, en sonunda “yağmur” ile buluştu.

iRacing, çok ama çok uzun zamandır aramızda ve şimdiye kadar yapımda yağmur sunulmuyordu. Bu çok tepki çekiyordu ve yıllardır geliştirici firmadan kuraklığı sona erdirmesi isteniyordu. Çünkü yağmur ile devreye giren dinamik yarış şartları, mücadeleleri çok daha ilginç ve heyecanlı hale getirecekti. Bu konuda uzun zamandır çalışan iRacing, sonunda çıkışı resmi olarak gerçekleştirdi. Yapım için çıkan yeni sezon güncellemesiyle beraber efsane simülasyona “dinamik yapıda” yağmur eklendi, böylelikle gerçek anlamda yeni bir dönem başladı. Bu arada yeni sezon ile popüler yapıma yeni pistler ile araçlar da getirildi, aynı zamanda “Road” lisansı da ikiye bölündü. Artık “Road” yerine “Formula” ve “Sports Car” isimli iki farklı lisans olacak. Firmaya göre bu ayrım online eşleştirmeler sırasında sürücü beceri düzeyini daha iyi yansıtacak ve herkes için deneyimi iyileştirecek. Peki yeni sezon için en önemli detay olan yağmur gerçek yarışlarda nasıl bir deneyim sunuyor? Bunu güzel şekilde gösteren iki farklı videoyu hemen aşağıda izleyebilirsiniz. Performansa yani FPS değerlerine hatırı sayılır bir olumsuz etkisi olan yağmur, mücadeleyi sürpriz olmayacağı üzere çok daha zorlu hale getiriyor, yeni şartlara henüz tam olarak alışamayanlar daha ilk virajlarda kaza yaparak yarış dışı kalıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yılların isteği olan yağmur güncellemesi genel olarak beğeniliyor ancak bazı eleştiriler de gelmiyor değil. Örneğin araçların arkasında oluşan sprey şu aşamada görüşü tamamen engelliyor. Bu konuda firmanın bir güncellemesi getirmesi (Spreyin etkisi biraz azaltılabilir), arka ışıkları daha görünür hale getirmesi ya da yağmura özel bir far sistemi geliştirmesi isteniyor. Şu aşamada çoğu sürücü takip sürecinde büyük oranda körü körüne gidiyor, bu gerçekçi sayılır olsa da bir süre sonra keyfi kaçırıyor çünkü büyük kazalara neden oluyor.

iRacing gelişmesi yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş