İran’daki hapishane güvenlik sisteminin hack’lenmesi böyle görüntülendi

24 Ağustos 2021 17:22

Zaman zaman büyük ses getiren siber saldırısı haberlerine birisi daha eklendi. İran’da hapishane güvenlik sistemine sızıldı.

T24’te yer alan habere göre bilgisayar korsanları İran’ın koşulları nedeniyle çok kötü bir üne sahip Tahran civarındaki Evin Hapishanesi’nin güvenlik kameralarını hack’ledi. Buradan elde edilen kayıtlar ile kötü şartlar tüm dünyaya gösterildi.

Ana kamera sistemlerinin hack’lenme anı da paylaşılanlar arasında yer alıyordu. Direkt olarak yukarıda izleyebileceğiniz videoda hapishane kameralarının bağlı olduğu sistemlerin ele geçirilme anı gösteriliyor.

Siber saldırı anında çekilen görüntülerde ekranların teker teker “Siber saldırı. Siyasi tutuklular serbest bırakılana kadar genel grev” yazısıyla siyaha döndüğü görülüyor.

İran’dan yapılan sızıntı ile ortaya çıkan Evin Hapishanesi merkezli işkence görüntüleri için bir özür geldiğini de belirtelim. Bu sızıntının bir şey değiştirip değiştirmeyeceğini ise elbette zaman gösterecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İran hapishane hack saldırısı ses getirirken, daha önce de böyle bir olay yaşanmıştı

Geçtiğimiz aylarda ABD merkezli Verkada firması tarafından üretilen / yönetilen tam 150 bin güvenlik kamerasına hacker’lar tarafından uzaktan erişim sağlanmıştı.

Hack saldırısı ile hastaneler, şirketler, polis departmanları, hapishaneler ve okullar dahil olmak üzere birçok yerdeki kameranın canlı akışlarını ellerine geçiren hacker’lar, bu konuda büyük ses getirdi.

Süreçte sadece Tesla fabrikalarından 222 kameraya erişim sağlandığı aktarılmış ve durum özellikle polis departmanları ve hapishaneler için tehlike yaratmıştı.

Saldırıda Verkada’nın kendi ofislerindeki kameralara dahi erişim sağlandığı aktarılırken, sürecin daha kötü bir yanı da bulunuyordu. Hacker’lar sadece canlı görüntülere erişmekle kalmamış, Verkada’nın kaydettiği video kamera arşivlerine de ulaşmıştı.

O zaman Verkada sözcüsü yaptığı açıklamada, “Yetkisiz erişimleri engellemek için tüm iç yönetim hesaplarını askıya aldık. İç ve dış güvenlik firmalarıyla saldırının boyut ve kapsamını soruşturuyoruz. Yetkililere de durumu bildirdik” demişti.

İlginizi Çekebilir

Dünyanın en ufak aksiyon kamerası ile tanışın

Paylaş