İtalyan devlerinde ayrılık netleşti; Ferrari ve Maserati ortaklığında sona doğru

13 Mayıs 2019 21:30

Düzenlenen özel bir etkinlik kapsamında açıklamalarda bulunan Ferrari CEO’su, Maserati ile olan uzun süreli tedarik desteğinin sonlanacağını açıkladı.

FIAT-Chrysler grubu içerisinde yer alan Alfa Romeo, Ferrari ve Maserati gibi markalar farklı çeşitler üzerinden sipariş verilmiş bir pizza tadını barındırıyor. Her birinin kendi içerisinde ayrı bir genetiği, tarihi ve tasarım karakteri var. Nitekim bu birliktelik hatırı sayılır bir süredir motor paylaşımı ve mühendislik konusundaki yardımlaşmayı da içeriyor. Alfa Romeo Disco Volante gibi bir şaheseri özellikle zihinlerimize kazıyan bu paslaşmanın en güncel örneklerinden birisi yeni Giulia için Ferrari’nin garaja girmesiyle gerçekleşmişti. Maserati ise 2002 ailesinin ardından FCA kaynaklı ortaklıktan doğan desteği almaya başlamıştı. Lakin geçtiğimiz günlerde yapılan resmi açıklamayla birlikte Maranello’daki ekibin artık Maserati’ye motor tedariği sağlamayacağı netleşmiş oldu.

Ferrari – Maserati ortaklığı için son tarih

Ferrari’nin 2019 yılının ilk çeyreğini değerlendirdiği etkinlik kapsamında netleşen sürecin açıklamalarıysa, bizzat CEO Louis Camilleri tarafından gerçekleştirildi. Açıklamalarında süreci de değerlendiren Camilleri; “Bildiğiniz gibi Maserati ile olan anlaşmamızın sona ermesiyle birlikte, ortaklığın devam etmeyeceği dile getirilmişti. Maserati cephesinden atılan ilk adımın ardından yaptığımız marj değerlendirmeleri sonucunda, biz de Maserati’ye motor sağlamama kararı aldık.” diyerek en geç 2021 yılı itibarıyla desteğin kesileceğini ifade etti. Maserati cephesi için bundan sonraki süreç ise, FCA grubunun diğer üyelerinden gelecek desteğin yanı sıra kendi içerisinde yapacağı geliştirmeleri kapsayabilir. Bir dönem satılacağı da konuşulan markanın tekrar benzer haberlerle gündeme gelme olasılığını da kenara not etmeden geçmeyelim.

İlginizi çekebilir

Ferrari Monza SP Serisi

Paylaş