Talep çok yüksek: “Ferrari, teslimatları 2026’ya kadar attı”

07 Kasım 2023 09:17

Dünyanın en özel otomobil modellerine imza atan firmalarından olan Ferrari, 2026 yılına kadar tüm teslimatları kapatmış durumda.

Hazırladığı her araç çok ses getiren İtalyan efsanesi Ferrari, yapılan resmi açıklamaya göre bugün yeni bir araç sipariş eden müşterilerine, satın aldıkları aracı ancak 2026 yılında teslim edebilecek durumda. 2024’ü bırakın 2025 siparişlerini dahi tamamen doldurduğu aktarılan üretici, söylendiği kadarıyla 2023’te şimdiye kadar 10 bin araç teslim etti. Toyota, Fiat ya da Renault gibi firmalardan çok ama çok daha düşük bir üretim kapasitesine sahip olan çünkü hitap ettiği kitle ufak olan şirket, resmi olarak doğrulandığı kadarıyla 2025’in son çeyreğinde tamamen elektrikli bir süper otomobil karşımıza çıkaracak ve yüksek ihtimalle onunla da yüksek bir talep görecek. Özellikle hibrit ve tamamen elektrikli modeller için hazırlanan yeni bir fabrika ise son açıklamalara göre önümüzdeki yılın yaz aylarında Maranello merkezli olarak devreye alınacak. Ferrari bundan önce bir kripto haberiyle ses getirmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şirket ilk olarak ABD merkezli atılan bir adım kapsamında müşterilerinin araçlarını sahipleri oldukları kripto para birimleriyle almasına izin vermeye başladı. Reuters’ın haberine göre bu imkanın ileride Avrupa merkezli olarak sunulması da hedefleniyor. Konu hakkında bir açıklama yapan Ferrari sözcüsü, müşterilerinin birçoğunun kripto paralara yatırım yaptığını belirtiyor, kararın bu bağlamda piyasadan ve bayilerden gelen taleplere yanıt olarak alındığını söylüyor. Talebin daha çok servetlerini kripto para birimleri etrafında inşa eden genç yatırımcılardan geldiği aktarılıyor, sürece aynı zamanda portföylerini çeşitlendirmek isteyen daha geleneksel yatırımcılar da ilgi duyuyor.

Ferrari adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş