Japonya bir efsaneye veda ediyor; Toyota Mark X Final Edition [Video]

25 Nisan 2019 20:15

Marka tarihinde 50 yıllık bir geçmişi bulunan Toyota Mark X, Final Edition versiyonuyla son kez satışa sunularak kitaplardaki yerini alacak.

Pek çok otomobil üreticisi stratejik planlamaları gereğince modellerini belirli pazarlarda satışa sunuyor. Bazı modeller farklı isimlerle aynı yüzü paylaşırken, bazı yüzleriyse asla içerisinde bulunduğumuz bölge içerisinde göremiyoruz. Japonya, bahsettiğimiz bu örnekleri çok barındıran ülkelerden birisi. Meraklılarının JDM olarak bildiği yerel pazar, Avrupa’da olmayan birçok otomobile ev sahipliği yapıyor. 2019 ise Japon otomobil meraklılarının bir efsaneye veda edeceği bir yıl olarak kayıtlardaki yerini alacak; Toyota Mark X!


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tarihe bir not

Tarih sahnesi ilk olarak 1968 yılındaki tanıtımıyla çıkan Mark, o dönem Mark II adıyla örtülerinden kurtulmuştu. Toyota Corolla’nın 1966 yılında hayata geçtiğini düşündüğümüzde, bu otomobilin ayrı bir saygıyı hak ettiğine hiç şüphe yok. Zaman içerisinde Cressida adıyla da satıldığını gördüğümüz araç, 2005 yılından beridir Mark X rozetiyle Toyota’yı temsil ediyor. Aradan geçen bu hareketli dönemin ardından artık aracı rafa kaldıracak olan Toyota, Final Edition adıyla 250S ve 250S Four modellerini satışa sunuyor. Toyota’nun halihazırda sunduğu pek çok elektronik desteğin standart olarak dahil edildiği son üretim seri, beyaz, gümüş ve siyah renk seçenekleriyle satın alınabilecek. Toyota’nın resmi hesaplarından saygı duruşu niteliğinde paylaştığı Mark videosunu haberin ana görseli üzerinden izleyebilirsiniz.

Paylaş