Toyota, 2025 yılında pazara sunacağı iki elektrikli otomobil konsepti tanıttı

05 Aralık 2023 09:45

Dünyanın en çok otomobil üreten ve satan firmalarından Toyota, 2025 yılında pazara sunacağı iki elektrikli konsepti tanıttı.

Toyota, eğer kaçırdıysanız dün 2026 yılına kadar Avrupa’ya altı yeni elektrikli otomobil getirmeyi planladığını açıkladı. Şirket Avrupa pazarından daha fazla pay almak adına şu an geride kaldığı tamamen elektrikli taraftaki iddiasını artırmak istiyor. İşte bu yüzden Avrupa’ya 2026’ya kadar tam altı farklı tamamen elektrikli araç getireceği duyurulan üretici, 2026 yılına kadar Avrupa’da yılda 250.000’den fazla elektrikli araç satmayı hedefliyor. 2026 yılına kadar elektrikli araçların bölgedeki yeni otomobil satışlarının yüzde 20’sinden fazlasını oluşturmasını da bekleyen Toyota, 2026 yılına kadar dünya çapında yılda 1,5 milyon elektrikli araç satışı hedefliyor. İşte bu açıklamaların üstüne Sport Crossover ve Urban SUV isimleri verilen iki elektrikli araç konsepti görücüye çıkarıldı. Bu araçların 2025 yılında Avrupa’da satılacağı açıklanıyor, modeller hakkında şimdilik ayrıntılı detaylar bulunmuyor. Urban SUV modelinin üretime oldukça yakın bir formda olduğu belirtilirken, firmadan 2026 ile sonrasında performansa ve yüksek kalite ile düşük maliyete odaklanan yeni elektrikli otomobil bataryalarının geleceği de açıklanıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dün öğrendiğimiz kadarıyla şu an Toyota’nın dünya çapındaki satışlarının sadece yüzde 1’i elektrikli araçlardan oluşuyor, çünkü firma tam olarak sadece bZ4X ile rekabet ediyor. Ancak elektrikli tarafa olan bakış değişiyor, eski CEO’nun elektrikli araçlara bakışı nedeniyle şirket alanda yeni yeni ivme kazanıyor. Toyota’nın yeni CEO’su ise elektrikli araçların önemini göz ardı etmiyor.

Toyota haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş