Japonya’da bir “yalanarak tat alınabilen ekran” prototipi geliştirildi

23 Aralık 2021 15:23

Japonya’da gerçekten çok ilginç icatlara imza atılıyor. Bunların en yenisi ise karşımıza bir yalanarak tat alınabilen ekran çıkarttı.

Televizyonların yıllardır izlenen içeriğin görüntüsü ile sesi yanında kokusunu ve tadını da vermesi hayal edilir. Ancak bunun ikisi de hiçbir zaman gerçek olmadı, yüksek ihtimalle önümüzdeki 10 yıl içerisinde de gerçek olmayacak. Ancak bu konuda farklı denemeler ve çalışmalar yok değil.

Daha önce daha uygulanabilir olan koku konusunda bazı çalışmalar olmuştu. Şimdi tat tarafına odaklanıldı. Sputnik’te yer alan habere göre Japonya’da bir yalanarak tat alınabilen ekran geliştirildi. Bunun arkasında Japonya’nın başkenti Tokyo’da bulunan Meji Üniversitesi’nde görevli Profesör Homei Miyashita yer alıyor.

Konu hakkında verilen bilgiye göre icat edilen ekran prototipi ile Miyashita, her türlü yemeğin 10 farklı tada indirgenebileceğini söylüyor. Tuzlu, ekşi, tatlı, acı, baharatlı gibi keskin tatlar bunların içinde yer alıyor. 10 farklı tadı birleştirerek farklı yemek tariflerinin lezzetini taklit etmeye çalışan 10 spreyden ekrana birkaç damla püskürtülüyor. Kullanıcılar ekranı yalayarak o an gördükleri yemeğin tadına bakma fırsatı yakalıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Tat alınabilen ekran sistemi gerçek kullanıma girmeyecek

Miyashita’ya göre hazırlanan prototip seri üretim ile 875 dolara mal edilebilir ancak böyle bir şeyin ticari kullanılabilirliği hiç ama hiç ideal ya da olası görünmüyor. Böyle bir sistemin insan sağlığına yönelik potansiyel olumsuz etkisi bile ayrı bir tartışma konusu durumda bulunuyor.

Ayrıca böyle bir sistemin gerçekten istenip istenmeyeceği de sorgulanıyor. Birçok kişi kağıt üzerinde hayal etmesine rağmen böyle bir şeyin normalde çok saçma olduğunu düşünüyor.

İlginizi Çekebilir

Panasonic’ten geleceğin otomobil HUD sistemi

Paylaş