Japonya’da geçecek Assassin’s Creed Codename Red 2025’in başında çıkabilir

09 Şubat 2024 11:33

Oyun dünyasının en büyük isimlerinden Ubisoft, çok merak edilen eski Japonya merkezli Assassin’s Creed Codename Red oyununu 2025’in başında çıkarabilir.
Geçtiğimiz aylarda AC merkezli bir etkinlik düzenleyen Ubisoft, orada çok sayıda duyuru yapmıştı. Bu etkinlikteki duyuruların en önemlilerinden birisi Assassin’s Creed Mirage olmuştu. Geçtiğimiz yılın sonunda çıkan ve pek sevilmeyen oyun, 9. Yüzyıl Bağdat’ında geçiyor ve suikastçı Basim’in macerasını karşımıza getiriyordu. Ubisoft tarafından gelen diğer duyurulardan birisi de AC Valhalla: The Last Chapter DLC‘si olmuştu. Bu içerikte Eivor ve Odin arasındaki bağlantıya odaklanılacağı aktarılıyordu, Ubisoft’un düzenlenen etkinlik kapsamında 2023 sonrası için de duyuruları olmuştu. Örneğin firma etkinlikte akıllı telefonlar için kod adı “Jade” olan bir mobil oyun geliştirdiklerini duyurdu. Açık dünya oyunun antik Çin döneminde geçeceği paylaşılmıştı, aynı zamanda firmadan Japonya’nın eski dönemlerinde geçecek, “Red” kod adına sahip ana bir AC oyunu daha geliyor denilmişti. İşte bu gerçek adı henüz bilinmeyen oyun, yeni yapılan resmi açıklamaya göre direkt olarak 2025’in ilk çeyreğinde oynanabilir olacak. Elbette planlar zaman içinde değişebilir ancak bu oyun için şimdiden büyük beklentiler bulunuyor çünkü sonunda AC evreni Japonya’ya gidiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Firma bildiğimiz kadarıyla yukarıdakilere ek olarak aynı zamanda “Hexe” kod adlı bir yapım üzerinde de çalışıyor. Bu şimdilik çok fazla detayın olmadığı AC oyunları an itibarıyla iki farklı stüdyo tarafından geliştiriliyor. Dev oyun şirketi Ubisoft, Netflix’in uygulamasında sunması için özel bir mobil Assassin’s Creed oyunu geliştirdiklerini de açıklıyor. Bu arada bu kesin değil ancak firmanın ilk AC oyunu için bir “remake” düşündüğü ortaya atılan bazı dedikodular arasında yer alıyor. Bu arada Assassin’s Creed için bir merak uyandıran dizi projesi de bulunuyor. Geçtiğimiz yıllarda yayınlanan filmi hiç sevilmeyen oyunun, umuyoruz dizisi güzel olur.

Assassin’s Creed duyuruları yanında bu da ilginizi çekebilir: İnsansı robot Ameca ve yapabildikleri

Paylaş