JBL, CES 2024’te şarj kutusunda ekran olan yeni kuklalıklar ve fazlasını tanıttı

08 Ocak 2024 16:38

Ses teknolojileri söz konusunda olduğunda öne çıkan firmalardan JBL, CES 2024’te şarj kutusunda ekran olan yeni kulaklıklar ve fazlasını tanıttı.

JBL tarafından CES 2024’te tanıtılan ürünlerden ilk olarak Live Buds 3, Live Beam 3 ve Live Flex 3 dikkat çekti. Bu üç modelin de şarj kutusunda dokunmatik bir ekran koyan, bu sayede kontrolü kolay hale getiren JBL, bu altyapıdaki ilk adımı CES 2023 kapsamında atmıştı. İleride Türkiye’de de satılacak kulak içi formundaki ürünlere ek olarak JBL CES 2024’te başka ses çözümleri de tanıttı. Açık yapıdaki Soundgear Sense ile müzik dinlerken çevresini duymak isteyenlere yeni bir seçenek daha sunan firma, kafa üstü formundaki kablosuz kulaklıkları arasına altı yeni standart model ekledi ve harici hoparlörler yanında yeni mikrofonlar da tanıttı. Burada özellikle The Quantum Stream Wireless modeli dikkat çekiyor, kablosuz olarak çalışan mikrofon yukarıdaki galeride de görebileceğiniz üzere ufak bir şarj kutusuyla geliyor. Bu kutuda hem alıcı hem de mikrofon bölümü şarj edilebiliyor, telefon kullanımına odaklanan ürün için 100 dolarlık bir fiyat açıklanıyor. Şirketin şarj kutusunda ekran olan kulaklıkları 200 dolardan başlarken, Soundgear Sense için 150 dolar fiyat veriliyor. Bu ürünlerin yüksek ihtimalle hepsi yakında Türkiye’de de elde edilebilir olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

CES 2024 kapsamında ses odaklı dikkat çeken bir diğer ürün de Samsung Music Frame oldu. Burada görebileceğiniz Music Frame, Samsung’un The Frame TV serisi ile elde ettiği başarının bir sonraki seviyesi konumunda. The Frame TV ile adeta tablo gibi görünen televizyonlar karşımıza çıkaran, bu televizyonlar için her eve uyum sağlaması adına farklı çerçeveler satan Samsung, CES 2024’te tanıttığı Samsung Music Frame ile benzer altyapıyı müzik tarafına getiriyor.

Sonos / Ikea ortaklığından çıkan Symfonisk serisini akla getiren yeni ürün, bir fotoğraf çerçevesi gibi görünüyor ve Samsung tarafından, “Bu özelleştirilebilir hoparlör modeli sanat eseri veya fotoğraf sergileyebilen modern bir resim çerçevesi gibi kamufle olarak bulunduğu ortama uyum sağlıyor.” açıklaması ile öne çıkarılıyor. 2024 Samsung TV’ler ve soundbar’larla eşleştirildiğinde surround ses sağlayabilen veya bağımsız bir kablosuz hoparlör olarak da çalışabilen Q-Symphony teknolojili model, taşıdığı hoparlörler ve woofer ile yüksek bir ses iddiasında. Henüz fiyatı açıklanmayan Samsung Music Frame, ileride Türkiye’de de satılacaktır.

JBL ürünleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş