Kelebek kapılarıyla gelecekten fırlayan konsept: Kia HabaNiro

18 Nisan 2019 21:15

KIA, yeni elektrikli crossover aracı HabaNiro’yu otomobil tutkunlarının beğenisine sundu.  Konsept bir model olarak karşımıza çıkan KIA HabaNiro, elektrikli bir motorla geliyor.

Geleceği günümüze taşıyan tasarıma ve özelliklere sahip olan otomobil 2 adet elektrikli motoru bünyesinde barındırıyor. 4 tekerden çekiş sisteminin de yer aldığı HabaNiro tam şarj olduğunda yaklaşık 480 kilometre menzil vadediyor. 480 kilometrelik menzil değerinin dikkat çekici olduğunu söyleyebiliriz. Modern tasarım çizgisiyle beğenimizi kazanan modelde V formunda LED farlar göze çarpıyor. Konsept modellerde aşina olduğumuz gibi bu modelde de yan aynalar yer almıyor. Kameralı görüş sisteminin tercih edildiği HabaNiro’da 20 inçlik jantlar kullanılıyor. 5 kişilik oturma yeri bulunan otomobil kelebek tarzındaki kapılarıyla da havalı bir görünüm sunuyor.  Kelebek tarzındaki kapılar havalı görünüm haricinde otomobile kolay bir şekilde oturulmasını da sağlıyor.  Araçta dikkat çeken bir diğer önemli unsur ise HabaNiro’nun çalışma prensibi. HabaNiro’yu çalıştırmak ve kişisel profilinizi ayarlamak için biyometrik taramadan yararlanılıyor. İç mekanda kullanılan teknolojik detaylar da otomobilin gelecekten fırlamış gibi görünmesine büyük katkı sağlıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

KIA HabaNiro üretim bandına girecek mi?

Yazının da başında belirttiğimiz gibi HabaNiro, şu an için konsept bir model. Otomobil konsept bir model olsa da HabaNiro’nun tasarımıyla final haline yakın olduğu görülüyor. Lafı fazla uzatmadan KIA HabaNiro’nun görselleriyle sizleri baş başa bırakalım.

İlginizi Çekebilir

Mercedes’in en yeni modellerinden

Paylaş