Keşke gerçek olsa dedirten Ford Falcon projesi [Galeri]

06 Mayıs 2019 13:00

Bağımsız bir tasarımcı tarafından yeniden yorumlanan Ford Falcon, Amerikan otomobil tarihinin ikonik karakterini güçlü bir şekilde yansıtıyor.

Küresel bazda çok fazla bilinmese de sunuldukları özel pazarlarda birer ikon olmayı başaran pek çok örnek görmemiz mümkün. Ford’un İngiltere pazarındaki Cortina örneğiyle Avrupa’da bilinen bu stratejisinin deniz aşırı kıtalardaki önemli temsilcilerinden birisi de Falcon. Şirketin Avustralya ayağı tarafından satışa sunulan Falcon, pek çok kişi tarafından “Amerikan kası” olarak bilinen sınıfta markasını temsil etti. Kökleri 60‘lara dayanan aracın bugün hala güncel jenerasyonlarına sahip olma şansı olan pek çok kullanıcının aklındaysa eski dönemin jenerasyonları kalmış durumda. Mustang ve Camaro örneklerini anımsadığımızda hak vermek konusunda çok fazla zorlanmadığımız bu sürece farklı bir bakış açısı getiren Abimelec Design, XB Falcon projesiyle nefesimizi kesmeyi başardı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

XB jenerasyon sınıf atladı

Her yıl Amerika’da düzenlenen Restomod festivallerinde karşımıza çıkan projeler için ilham kaynağı olabilecek bir projeye baktığımız bir kez daha altına vurarak belirtmek istiyoruz. Standart versiyona oranla üzerine hatırı sayılır farkların uygulanmasıyla son halini alan konseptte; yükseklik değerinin aşağı çekilmesi, kullanılan klasik tasarım jant seti, renk seçeneği ve çehreyi tamamen değiştiren bir gövde değişimi karşımıza çıkıyor. XB jenerasyonuyla 1973 ile 1976 yılları arasında satışa sunulan aracın Coupe, station wagon, hardtop ve dört kapılı seçenekler üzerinden tercih edilebildiğini de belirtmek gerekiyor. Kaputunun altında 3,3 litreden başlayıp 5,8 litre V8‘e kadar yükselen motor seçeneklerini barındıran Ford XB Falcon, 550 beygire yaklaşan yük değerleriyle asfaltın tozunu attırmıştı.

İlginizi çekebilir

Paylaş