Kişisel şarj cihazı; karşınızda Volkswagen ID. Charger Wallbox

14 Haziran 2020 22:30

Alman otomotiv devi Volkswagen, elektrikli araçların kişisel olarak şarj edilmesi için tasarladığı ID. Charger Wallbox‘ı piyasaya sürdü.

Volkswagen uzun süredir elektrikli araçlara büyük yatırımlar yapıyor. Bu yatırımların bir sonucu olarak da tamamen elektrikli ID. serisi bekleyenleri ile buluşmuştu. Ancak bu marka için bir başlangıç olacak. Çünkü zaman içerisinde içten yanmalı motorlar tamamen terk edilecek. Elektrikli araçlara olan talep daha da artacak. Volkswagen bunun farkında olacak ki geleneksel motorlu otomobillerin üzerine çalıştığı kadar elektrikli olanlara da çalışıyor. Bu çalışmaların son meyvesi olarak da kişisel bir şarj cihazı ortaya çıktı. ID. Charger Wallbox adı verilen modül şimdilik Avrupa’nın 8 ülkesinde satışta. Online olarak alınabilen bu cihazın başlangıç fiyatı ise 399 Euro olarak belirlendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Volkswagen ID. Charger Wallbox, kolay kullanımı ile dikkat çekiyor

Volkswagen, kişisel şarj cihazına kolayca ulaşmak ve kullanmak isteyen müşteriler için böyle bir adım atmış. Çünkü yetkililer hem kullanımın hem de ilk kurulumun oldukça basit olacağını dile getiriyor. Şimdilik sadece tek versiyonu bulunan cihaz için ileride  ID. Charger Connect ve ID. Charger Pro adlarında farklı varyasyonlar da olacak. Bu versiyonların tam olarak ne gibi farklılıklar sunacağı henüz bilinmiyor ancak uzaktan kumanda gibi işlevleri olacağı söyleniyor. Connect modelinin fiyatının 599, Pro modelinin ise 849 Euro olması bekleniyor. Charger Wallbox’ın kullanıcılar tarafından deneyimledikten sonraki yorumları oldukça merak ediliyor.  Gelişmeleri LOG.com.tr’den takip edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Merak edilenleri ile 2020 VW Golf

Paylaş