Konseptleri kıskandıracak güzellikte; karşınızda 180 beygirlik Aston Martin motosikleti

05 Kasım 2019 21:00

Aston Martin ile birlikte İngiltere’nin köklü motosiklet üreticilerinden Brough Superior‘ı bir araya getiren model, tasarımıyla nefes kesiyor.

Bağımsız projeleri üzerinden sıklıkla LOG.com.tr üzerinden sizlerle değerlendirmesini yaptığımız tasarımcılar, yer yer üreticileri kıskandıracak işler ortaya çıkarıyor. Süreç içerisinde yer verdiğimiz bu projeler arasında “premium markalar pickup üretseydi nasıl olurdu?” sorusu başta olmak üzere pek çok fikri gerçeğe dönüştüren birbirinden ilginç yorumlar karşımıza çıkmıştı. Bu zamana kadar motosiklet piyasasına giriş yapmamış markaların modelleri olabilecek tasarımları da yine listemizde görmüştük. Tanıtımı bugün gerçekleştirilen Aston Martin AMB 001 isim proje ise, tüm bu elektronik çizimleri birebir şekilde asfaltta temsil edebilecek tasarımıyla pek çok kişi gibi bizi de kendisine hayran bırakıyor. Sadece pist odaklı kullanımına izin verilen motosiklet teknik özellikleriyle de parmak ısırtacak niteliklerde.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aston Martin AMB 001 teknik özellikleri

Motosikletin tasarımı kadar performans dinamiklerinin öne çıkmasındaki en temel etmenlerin başında motorun turboşarj destekli olması yatıyor. 997cc hacmindeki V-twin yapılı bu makinenin ürettiği 180 beygirlik gücün 6 kademeli şanzımanla yere aktarıldığını da özellikle belirmek gerekiyor. Kuru ağırlıklı 180 kilogram olarak açıklanan AMB 001, güç/ağırlık oranına bakıldığında ton başına 900 beygir gibi üst düzey bir seviyede. Söz konusu ağırlık olduğu için işin biraz daha şasi kısmına odaklanmak gerekiyor. Aston Martin tarafından geliştirilen ve Valkyrie‘de de gördüğümüz şasi komponentlerinin tamamında karbon, titanyum ve alüminyum gibi malzemelerden faydalanıldığını görüyoruz. Motosiklette kullanılan renk seçeneği de yine hiper otomobilden bildiğimiz palet ile aynı. Dijital sürücü ekranı, deri sele, double wishbone tipi süspansiyon gibi deneyime doğrudan etki eden ciddi donanımlara sahip olan AMB 001 projesi Aston logosunu ilk kez motosiklete getirirken, 1919’da kurulan Brough Superior’ı da ilk kez V-twin bir blokla aynı cümlede geçirmemize olanak tanıyor. Toplamda sadece 100 adet üretileceği açıklanan motosiklet yaklaşık 93.000 sterlinlik fiyatla alıcı bulacak. Siparişlerini verenlerin ilk parti teslimatları ise 2020’nin ikinci yarısında gerçekleştirilecek.

İlginizi çekebilir

Aston Martin DBS Superleggera James Bond Edition

Paylaş