Kullanıcı seçimleriyle 2022’nin kamerası en iyi telefon modelleri

22 Aralık 2022 11:55

Teknoloji odaklı ünlü YouTuber Marques Brownlee (MKBHD), 2022’nin kamerası en iyi telefon modelleri ile karşımızda yer alıyor.

Marques Brownlee, uzun süredir kullanıcıların gizli oyları üzerinden yılın en iyi kameraya sahip telefon modellerini belirliyor. Büyük YouTuber bu konuda 2022’yi de es geçmedi ve kullanıcılar tarafından verilen tam 21 milyondan fazla oy sonrasında 2022’nin kamerası en iyi telefon modellerini karşımıza çıkardı. Brownlee tarafından kamera konusunda oylamaya dahil edilen telefonlar arasında Türkiye’de satılan iPhone 14 Pro, iPhone SE, Mate 50 Pro ve Galaxy S22 Ultra gibi modeller yanında Türkiye’de resmi olarak satılmayan Moto Edge 2022, OPPO Find X5 Pro, Sony Xperia 1 IV, Vivo  X80 Pro+ ve Asus Zenfone 9 gibi telefonlar yer alıyor.

Kişilerin hangi telefona ait olduğunu bilmeden sadece fotoğraf kalitesi özelinde verdiği oylar sonucunda her çekimin altından tek başına mükemmel olarak kalkan bir kamera lideri ortaya çıkmadı. Örneğin kapalı mekânda kurgulan bir senaryoda belirlenen tüm telefonlar ile fotoğraf çekilmiş ve bunlar arasında en iyi fotoğrafı OPPO Find X5 Pro akıllı telefon modelinin verdiği bulunmuş. Telefon çok dengeli sonuçlar ortaya koyuyor ve bu durum kullanıcıların albenisi kazanıyor. Burada sonuncu telefon modeli kurulan senaryodaki en karanlık fotoğrafı veren Motorola Edge 30 Ultra oluyor. Bir gece çekim senaryosunda ise lider Vivo X80 Pro Plus modeli oluyor. Kullanıcılar X80 Pro Plus ile çekilen fotoğrafı açık ara farklar diğerlerinden daha iyi bulmuş.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gece çekim performansında son sırayı iPhone SE alırken, portre modunun denendiği fotoğraf senaryosunda kullanıcılar en çok Google imzalı Pixel 7 Pro ile çekilen fotoğrafı beğenmiş. Google’ın algoritmaları obje ile arka kısım ayırma konusunda gerçekten çok iyi çalışıyor. Ancak karşılaştırmada bunun çok önemi kalmamış. Çünkü bu kategoride en düşük puanı alan fotoğraflar, diğerlerinden daha parlak fotoğraflar olmuş. Yani kullanıcılar obje ile fon ayrımından önce yine pozlamaya önem vermiş ve fazla parlak fotoğrafları hemen elemiş.

Marques Brownlee yine de kullanılan oylar üzerinden bir “ortalama” lider açıklıyor. Burada “Elo sıralama sistemini” kullanan YouTuber, 21 milyondan fazla oy sonrasında en iyi ortalama sonucu Google imzalı Pixel 6A’nın aldığını belirtiyor. Burada ikinciliği Pixel 7 Pro, üçüncülüğü ise Asus Zenfone 9 alıyor. Bu sonuçlar elde edilirken fiyat da göz önüne alınıyor, ortalamayı özellikle “dengeli” fotoğrafların yükselttiği belirtiliyor. Oylama sürecinde kullanılan örnek fotoğraflara göz atabileceğiniz detaylı videoyu hemen aşağıda izleyebilirsiniz.

2022’nin kamerası en iyi telefon modelleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Corsair’den bükülebilir OLED oyuncu monitörü

Paylaş