Kulübe hoş geldin; Cupra Ateca ilk modifikasyonuna kavuştu

25 Kasım 2018 13:00

Beraberinde önemli rakamsal iyileştirmeler getiren Cupra Ateca projesi, önümüzdeki ay içerisinde gerçekleştirilecek olan fuar kapsamında sergilenecek.

Cupra markasının SEAT bünyesinden ayrılarak başlı başına bir rozet olduğunu artık hemen hepimiz biliyoruz. İspanyol üreticinin gelecek planları doğrultusunda giriştiği bu hamleyle birlikte gözünü tamamen performansa dikmiş kullanıcılara net bir kulvarın açıldığı da aşikar. Bu ayrılışın ilk projesi olarak şubat ayında karşımıza çıkartılan Cupra Ateca için de yavaş yavaş satış asfalta çıkış haberlerini görmeye başlıyoruz. Aracın fabrikadan çıkış versiyonu öncesinde modifikasyonlu özel versiyonunu görmekse herkes gibi bizi de olumlu yönde umutlandırdı. Volkswagen grubunun önde gelen geliştiricilerinden ABT imzasını taşıyan geliştirme kitli Cupra, ilk olarak aralık ayının ilk haftası içerisinde düzenlenecek Essen Otomobil Fuarı’nda gösterime çıkacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Değişen rakamlar

ABT dokunuşunun etkileri öncesinde ilk olarak standart Cupra Ateca’nın teknik değerlerinin üzerinden geçmekte fayda var. Kaputunun altında 2.0 litrelik TSI motorla gelen otomobilde fabrika çıkış olarak 300 beygirlik güç ve 400 Nm torkun kullanıcıların hizmetine sunulduğunu görüyoruz. 7 ileri DSG şanzımanın kombinasyonda görevlendirildiği Cupra Ateca, 0’dan 100’e hızlanmasını 5,4 saniyede tamamlarken, maksimum 245 km/s hıza erişebiliyor. İşin içerisine ABT dokunuşunun girmesiyle birlikte performans rakamlarının her ikisinde de önemli iyileşmelerin söz konusu olduğunu söyleyebiliriz. Beygir bazında 50 birim, tork bazındaysa 40 birimlik eklemeler artık sözü geçen rakamlar olacak. Bu da 350 PS güç ve 440 Nm tork demek elbette. Aracın 0’dan 100’e olan hızlanması için 5 saniye, maksimum hız içinse 255 km/s gibi bir değerler paylaşılıyor. 20 inçlik jant setiyle birlikte ufak değişimlerin de gözlemlendiği Cupra Ateca projesiyle ilgili düşüncelerinizi bizlere yorum olarak iletebilirsiniz.

Paylaş