Kymco cephesinden sürpriz hamle; Türkiye’de fabrika kuruluyor

28 Eylül 2022 12:03

Motosiklet dışında farklı ürünlerle de kullanıcılara çözümler sunan Kymco, Türkiye’de fabrika açmak için harekete geçiyor.

Tayvan merkezli olarak dünyanın pek çok önemli pazarında faaliyet gösteren Kymco, Türkiye’de de uzun süredir varlığını sürdürüyor. Doğan Trend Otomotiv çatısı altında operasyonlarını yürüten şirket, motosiklet pazarının ülkemizdeki ivmelenmesini analiz ederek çok ciddi bir adım atmaya hazırlanıyor. Bugün düzenlenen özel bir etkinlik kapsamında Türkiye’ye gelen CEO Chun Ping Ko, yeni modellerin yanında yatırımların da resmi duyurusunu gerçekleştirdi. Türkiye’de bir fabrika kurmak istediklerini açıklayan Chun Ping Ko, hazırlıkların önümüzdeki yılın sonunda doğru büyük oranda tamamlanabileceğini ifade ediyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kymco Türkiye fabrikasında ilk aşama montajlama olacak

Konuyla ilgili paylaşılan ilk detaylarda kurulacak olan fabrikanın montajlama operasyonu odağında çalışacağını görüyoruz. Yurt dışından gelen parçaların kurulumunun yapılacağı bu senaryoda önümüzdeki süreç için doğrudan model geliştirmelerini de görme ihtimalimiz var. Elektrikli motosikletlerin de her geçen gün popüler olduğu günümüz dünyasında, Kymco’nun bu tipte araçlarını da getirip Türkiye’de üretmesi kullanıcılar için önemli bir kazanç olacak. Model çeşitliliğinin yanında fiyatlarda da biraz gerilemeler görebiliriz. Tayvanlı üreticinin güncel bazda Türkiye X-Town, Downtown, People, AK550, DT X360, Agility ve Like gibi 550cc’den 50cc’ye kadar uzanan geniş aralıkta ürün gamı bulunuyor. Fabrika planlarının duyurulduğu etkinlikte, üç tekerlekli CV3 modelinin de Türkiye ürün gamına ekleneceği açıklandı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Süreçle ilgili açıklamalarda bulunan Doğan Trend Otomotiv Grubu CEO’su Kağan Dağtekin; “Kymco ile ikinci sezonumuzu yaşıyoruz. Beraber çalışmaya başladığımız ilk günden itibaren üretim için gerekli zeminin oluşmasını beklemiştik. Nihayet bu ziyaretlerinde ikna oldular ve bu güzel haberi paylaşmak mümkün oldu. En kısa zamanda çalışma gruplarımızı kurarak üretim için uygun modeli ve diğer önemli hususları değerlendirmeye başlayacağız. İlk etapta Türk pazarına uygun ürünlerin montaj tipi üretimin gerçekleşmesiyle bu yolculuğa çıkmaya karar verdik. Ardından hedefimiz yerlileştirilme oranının artırılması olacak. Bir mertebe vermek açısından bir montaj tesisinin anlamlı olması için model başına 5.000 adet ve üzeri üretmek gerekiyor. Böyle başlayıp zamanla geliştireceğiz.

KYMCO’nun Avrupa’daki pazar payı yüzde11’e ulaştı. Heyecanımız uzun vadede Türkiye’den Avrupa’ya ihracat yapabilmek. Bu hayalle yola çıktık, başarırız. En üst düzeyde ziyaretimize gelen markadan tüm desteği alacağımızın sözünü aldık. Türkiye otomotivde çok önemli bir üs. 2 milyona yakın üretim kapasitesi ve bunu destekleyen yan sanayisi var. Avrupa’nın bu anlamda belki en gelişmiş ülkelerinden biriyiz. Motosiklette de otomotivde gösterdiğimiz başarıyı tekrarlayıp, Avrupa’ya yönelik motosiklet üretimi yapabileceğimize de inanıyoruz. O yüzden iç pazardaki payımızı büyütmemiz, iç pazardaki hacmimizi artırmamız çok önemli.

” ifadelerine yer verdi.

Türkiye’de bayi ve servis ağını artırmak adına da çalışmalar gerçekleştiren Kymco’nun yeni noktaları da yolda. Çalışmalar hakkında bilgi veren Doğan Trend Motosikletten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Emre Acar; “2 senede Türkiye genelinde 22 yetkili satış noktası ve 30 yetkili servis noktasına ulaştık. Yıl sonuna kadar hedefimiz Tekirdağ, Çanakkale, Balıkesir, Mersin ve Samsun’u da dahil ederek toplam 29 bayi noktasına ulaşmak. Bu daha ilk faz. İlerleyen yıllarda hem satış hem de servis noktalarımızı arttırmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Paylaş