Leica D-Lux 8 fotoğraf makinesi resmi olarak tanıtıldı

23 Mayıs 2024 16:27

Leica D-Lux 8 fotoğraf makinesi resmi olarak tanıtıldı. Fotoğraf makinesi pazarına klas bir seçenek daha dahil edildi.

Alman görüntüleme devi Leica’nın genel kullanıcı kitlesine hitap eden yeni fotoğraf makinesi Leica D-Lux 8, 2018 yılında 1.200 dolardan satışa sunulan D-Lux 7’nin yerini 1.595 dolarlık bir fiyat etiketiyle alıyor. Sabit olarak Leica DC Vario-Summilux 10.9-34mm f/1.7-2.8 ASPH lens (35 mm eşdeğeri 24-75 mm) ile donatılan model, 21 megapiksellik bir Micro Four Thirds CMOS sensörü merkeze alıyor. Sabit bir ekrana, az sayıda butona ve vizöre yer verilen siyah renkli model, henüz tam detaylandırılmadı ancak yüksek ihtimalle maksimum 4K 30 fps video çekebiliyor. DNG formatına destek veren D-Lux 8, temmuz ayında satışa sunulacak ve ürün için bir opsiyonel flaş ünitesi de sunulacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fotoğraf makinesi pazarı bu aralar hareketli geçiyor. Örneğin Leica ile uzun süredir birlikte çalışmalar yapan Panasonic’ten dün S9 geldi. Kaçıranlar için modelin kalbinde 24,5 megapiksellik bir tam kare (Full Frame) sensör yer alıyor, yerleşik olarak beş eksende görüntü sabitleme (Görüntü sabitleme özellikli lensler ile beraber 6,5 durak avantaj) sunuluyor.

Lensleri Leica D-Lux 8’den farklı olarak değiştirilebilir yapıda olan kompakt makine, S5II’den gelen bazı donanımlara sahip ve özellikle Real Time LUT (Look-Up Table) özelliğiyle öne çıkarılıyor. Bunun için arkasında özel bir buton yer alan fotoğraf makinesi, LUT üzerinden kişilerin fotoğraflara otomatik uygulanacak filtreler (Renk, kontrast vb. temelde) oluşturmasına imkan tanıyor.

Dahili olarak 40 farklı LUT depolanabilen gövde, Panasonic imzalı bir modelde sürpriz olmayacağı üzere video konusunda oldukça güçlü görünüyor. S9 ile en üstte 6K 30 fps 4:2:0 10-bit video kayıt altına alınabiliyor, çözünürlük düşürülerek en üstte 120 fps’e kadar çıkılabiliyor.

Spesifik olarak akıllı telefonlara odaklanan MP4 Lite isimli yeni bir video formatı da getiren gövde, geniş kontrol seçenekleri sunulan bir mobil uygulamaya sahip ve çekim kolaylığı sağlayan dokunmatik bir LCD ekran ile donatılmış durumda. Toplam dört farklı renkte elde edilebilen S9, 1.500 dolarlık bir gövde fiyatına sahip ve haziran ayının sonunda raflara çıkıyor.

Leica D-Lux 8 yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş