Lenovo ThinkPad ilhamlı Motorola ThinkPhone ortaya çıktı

16 Aralık 2022 20:46

Lenovo ThinkPad dizüstü bilgisayar serisinden ilham alan Motorola ThinkPhone akıllı telefon modeli ortaya çıktı.

Lenovo ThinkPad dizüstü bilgisayar serisinin yıllardır bozulmayan kendisine has bir tasarım çizgisi bulunuyor. Özellikle profesyoneller tarafından tercih edilen bu serinin tasarımı, Motorola ThinkPhone ile akıllı telefon dünyasına aktarılacak. Bir sızıntı üzerinden ortaya çıkan yani henüz tanıtılmayan akıllı telefon, aslında genel olarak oldukça standart görünüyor. Telefonun sadece “karbon fiber” ya da “karbon fiber” görünümlü arka kısmı fark yaratıyor. Selfie kamerası bir ekran deliğine konumlandıran ince çerçeveli telefonda, turuncu renkli bir sessize alma butonu yer alıyor.

Arkasında üç farklı kamera yer alan telefon, aktarıldığı kadarıyla gücünü Qualcomm imzalı Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciden ve 12 GB RAM‘den alıyor. 6,6 inç OLED ekranında 144 Hz yenileme hızı sunacak 512 GB depolamalı ThinkPhone, Türkiye haricinde birçok pazarda satılacak ancak bunlar ve fiyat etiketi henüz kesinleşmiş değil.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Lenovo bundan önce uzayabilen ekranlı bir dizüstü konsepti ile ses getirmişti. Düzenlenen Tech World 2022 etkinliği özelinde bir konsept olarak gösterilen bu Lenovo imzalı dizüstü, bünyesinde yukarıya doğru uzayan bir ekran taşıyordu. Esnek bir OLED panel üzerine kurulan dizüstü, ekran alanını tek tuşla daha büyük hale getirebiliyor. Tercih edilen form faktör özelinde ekran alanı yatay değil dikey yönde büyüyen model, yukarıda da dediğimiz gibi bir gelecek gösterimi konumunda yer alıyor.

Gösterilen dizüstü için şimdilik bir seri üretim amacı açıklamayan Lenovo, buna karşın önümüzdeki yıllarda gerçekten böyle bir ürünü pazara sunabilir. Çünkü firma hali hazırda katlanabilir ekranlı dizüstü satan bir isim konumunda ve hatta bu konuda pazarın öncü isimleri arasında yer alıyor. Lenovo yeni teknolojilerden birçok rakibinden farklı olarak korkmuyor, çünkü firmanın elinde büyük bir maddi güç bulunuyor.

Motorola ve Lenovo imzalı cihazlar yanında bu da ilginizi çekebilir: DJI imzalı yeni drone modeli

Paylaş