Makyajlı yeni Hyundai Bayon görücüye çıkarıldı

18 Ocak 2024 15:40

Hyundai 2024’e hızlı başlayan isimlerden oldu. Bugün resmi olarak makyajlı yeni Hyundai Bayon görücüye çıkarıldı.

Türkiye’de de satılan, şirketin yeni nesil tasarımı dilini taşıyan ve genel olarak çok sevilen araçlardan Hyundai Bayon için hazırlanan yeni sürüm, görebileceğiniz üzere yerini aldığı modelden aşırı farklı bir tasarım sahip değil. Sadece bir makyaj operasyonuna alınan araç, yeni sürümünde farlar arasındaki boşluğu LED ışık ile dolduruyor ve  bazı ufak tampon değişikliklerini de beraberinde getiriyor. Tamponlarındaki siyah renkli plastik kullanımının arttığı görülen yeni Bayon, 2024 model yılına sahip versiyonu ile ana ekranın boyutunu standart olarak 8-inç’ten 10,25 inç seviyesine çıkarıyor. Bu daha büyük ekranı eskiden opsiyonel olarak sunan ve sevindirici şekilde bunu artık geride bırakan Hyundai, yeni modelde yine 10,25-inç’lik dijital gösterge ekranına yer veriyor. Makyaj kapsamında motor tarafına ise dokunulmadığı belirtiliyor, araç yine iki farklı motor seçeneğiyle (Türkiye’de 1.0 T-GDI 100 PS ve 1.4 MPI 100 PS sunulabilir) geliyor. Henüz ne zaman satılacağı bilinmeyen yeni Hyundai Bayon, Türkiye dahil birçok pazarda yüksek satış rakamlarına ulaşmaya devam edecektir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bugün firma aynı zamanda burada görebileceğiniz Hyundai Kona Electric N Line modelini de tanıtmıştı. Üzerinden geçmek adına tasarımı standart Kona Electric’ten aşırı farklı olmayan ancak tampon değişiklikleri, marşpiyeller, özel 19-inç jantlar, siyah aynalar ve siyah tavan opsiyonu ile farklılaşan ve bu sayede biraz daha sportif görünen araç, dışı gibi içinde de bazı N Line dokunuşları taşıyor. Bunlar arasında özel N Line direksiyon simidi, metal pedallar, siyah tavan döşemesi ve spor koltuklar bulunuyor.

Modeli için bir de N Line S paketini sunan firma, “S” tarafta daha iyi koltuklar ile fark yaratıyor, bu modelde aynı zamanda Bose imzalı bir ses sisteminin olduğu ve daha iyi klima sistemine yer verildiği açıklanıyor. İki versiyonun da kalbinde tek bir 215 beygir (218 PS / 160 kW) güç üreten elektrik motoru yer alıyor ve 65 kWh pil paketinden enerji alınıyor. 0’dan 100 km/s hıza 7,8 saniyede çıkabilen yani birçok diğer elektrikli sportif araçtan daha ağır kanlı olan Kona Electric N Line, yurt dışında 51 bin dolarlık bir başlangıç fiyatına sahip.

Hyundai Bayon yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş