Mark Zuckerberg, Hawaii’de adeta bir kıyamet günü sığınağı inşa ettirmiş

15 Aralık 2023 16:13

Birçok farklı kaynaktan elde edilen bilgilere göre meta CEO’su Mark Zuckerberg, Hawaii’de devasa bir yatırımla adeta bir kıyamet günü sığınağı inşa ettirmiş.

WhatsApp, Facebook, Instagram, Threads ve fazlasının çatı şirketi konumunda bulunan Meta’nın başında Mark Zuckerberg yer alıyor. Bu bağlamda dünyanın en zengin insanlarından olan Zuckerberg, bugün ilginç bir gelişmeyle gündemde yer alıyor. WIRED’ın hazırladığı bir makaleye (İçerikte bazı fotoğraflar da var) göre Zuckerberg, Büyük Okyanus’taki ABD’ye bağlı eyalet Hawaii’nin bir adası olan Kauaui’de, kendisine devasa bir yaşam alanı oluşturmuş. Bu proje için tam 270 milyon dolarlık bir parayı masaya koyduğu aktarılan Zuckerberg, buraya iki devasa malikane inşa ettirilmiş ve bunları birbirine bir tünel ile bağlamış. Satın alınan 1,400 dönümlük araziye aynı zamanda 5.000 metrekarelik bir yeraltı sığınağı da inşa edilmiş. Bahsettiğimiz malikanelerin altındaki tünelleri bu sığına bağlattırdığı aktarılan ünlü CEO, sığınağı patlamaya dayanıklı bir kapı, devasa bir yaşam alanı, bir kaçış kapağı ve uzun süre hayatta kalınabilecek kadar gıdayla doldurmuş ya da dolduracak yerleri hazırlattırmış. En az 30 yatak odası ve 30 banyonun olduğu yaşam alanı üzerinde 2014’ten bu yana çalışıldığı ve artık neredeyse bitmek üzere olduğu da verilen bilgiler arasında yer alıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Mark Zuckerberg, eşi Priscilla Chan, çocukları ve yakın aile üyeleriyle beraber yaşayacağı bu yerin özel kalması adına büyük de bir çaba sarf ediyormuş. WIRED’a göre projede çalışan neredeyse herkes özel bir gizlilik anlaşması imzalamış ve sosyal medyada proje hakkında paylaşım yapan çalışanlar nedeniyle birden fazla işten çıkarma yapılmış. Proje kapsamında çalışan ekip üyelerinin işlerini, beraber çalıştıkları personel dışındaki diğer ekip üyeleriyle konuşması dahi yasaklanmış. Yani her ekip sadece kendi işini yapıyormuş, diğer bölümler hakkında tam olarak bilgi sahibi olamıyormuş.

Kendi enerjisini üretebilecek denilen adeta bir kıyamet günü sığınağı gibi hazırlanan alanda gıda üretimi için özel yerler de ayrılmış, Zuckerberg tesiste şimdiden iki kurumsal etkinliğe de ev sahipliği yapmış. WIRED tarafından incelenen kanıtlara göre bu proje, ciddi bir politik / siyasi destek ile hayat bulmuş ve çoğu işlem yerel halk hiçe sayılarak yapıldığı için büyük tepkilere neden olmuş. Bu ilgi uyandıran mekanın yüzde 99 ihtimalle hiçbir zaman içerisinde çekilmiş videolar karşımıza çıkmayacak. Çünkü Zuckerberg, yarattığı sosyal ağlarından farklı olarak kendi kişisel mahremiyetine çok önem veren birisi.

Mark Zuckerberg gelişmeleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş