2018 Mercedes C-Serisi’nde bizleri neler bekliyor?

03 Ocak 2018 14:30

Tüm versiyonlarıyla yer alacağı organizasyonlar kesinleşen 2018 Mercedes C-Serisi, kullanıcılarını mutlu edecek güncellemelerle gelecek.

Bu hafta içerisinde kapılarını açacak olan CES 2018‘de sergilemek üzere A-Serisi üzerinde yoğunlaşan Mercedes, son üç adımını yeni kokpit yapısından detaylar paylaşarak yaptı. A’nın yanı sıra G-Serisi hatta Sprinter‘da bile gözle görülür yapısal değişime giden markanın, fuar telaşının ardından 2018 model yıllı C-Serisi için de bilgiler paylaşmasını bekliyoruz. Ürün gamında E-Serisi ile birlikte en çok tercih edilen modellerden olan C’nin bu konumundan ötürü alacağı yenilikler de merak ediliyor. Özellikle Audi A4 ve BMW 3 Serisi’nin ardından atılacak bu adımda doğru hamleler yapması gereken Mercedes cephesi, makyaj niteliğinde olacak olan değişimleri sergileyeceği noktaları da belirlemiş durumda.

Beklenen motor değişimleri

C-Serisi’nin sedan ve station wagon versiyonlarını mart ayında düzenlenecek olan Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtacak olan Mercedes, coupe ve cabrio’yu ise nisan ayındaki New York Otomobil Fuarı‘na getirmeyi planlıyor. Haziran-Temmuz gibi Avrupa pazarında satışları başlayacak olan 2018 model yıllı C-Serisi ailesinin Türkiye’ye geliş sürecinin ekim ayını bulabileceğini de söyleyebiliriz. Bu planlama ve takvim bilgilerinin ardından gelelim makyaj kapsamında araca gelecek olan önemli parçalara.

Motor kısmından başlamak gerekirse, C-Serisi’ni yine zengin seçeneklerle sokaklarda görebileceğimizi söyleyebiliriz. Autocar’ın prototip versiyon üzerinden elde ettiği bilgilerde, araçta 2.0 litrelik turbo dizel ve benzinli motorun yeni jenerasyonu kullanılacak. “Yeni jenerasyon” kavramı haliyle artırılmış performans ve iyileştirilmiş emisyon değerlerini de beraberinde getirecek haliyle. Dizel motorlu versiyonlar için şimdilik ortada duran teknik değerler şu şekilde;

C200d – 150 beygir – 15 beygirlik artış
C220d – 195 beygir – 25 beygirlik artış
C300d – 241 beygir – 40 beygirlik artış

Benzinli motorlu versiyonlardan C200’de üst modellerde de gördüğümüz EQ Boost adlı 48V’luk elektrik desteği de yer alacak. Sistemin eklendiği her motora yaklaşık 20 beygirlik bir ek güç getireceği söylenirken, 260 beygirlik C300’ün bu sistem sahip olmayacağı satırlara yansıyan detaylar arasında. Motor bölümünde belki de en dikkat çekense C400 ve C400d modellerinin hibrit teknolojisiyle birlikte gelecek olması diyebiliriz. Gelen bilgilere göre bu versiyonlarda 45 beygirlik ek güç sağlayan elektrik motoruna yer verecek olan Mercedes, elektrik modunda 50 kilometrelik menzil vadedecek. Ailenin en üstünde yer alan C43’te 3.0 litrelik V6 makinenin kullanımıysa devam ediyor.

Temel değişim kokpitte

C-Serisi’nin iç ve dış bölümleri de makyajdan nasibini alıyor. E ve S-Serisi’nde kullanılan Adaptif Uzun Far Asistanı, yeni LED teknolojili farlar ve arka bölümdeki LED ışıklandırma güncellemesi dış bölümde öne çıkacak yeniliklerden olacak. Değişim iç kısmıysa çok daha gözle görülü olacak diyebiliriz. A-Serisi’nde gördüğümüz güncelleştirilmiş yapının birebir oranda kullanılacağı C-Serisi’nin kokpitinde, direksiyon, touchpad ve 10,25 inç’lik dijital ekran farkı ortaya koyacak temel parçalardan. Önümüzdeki aylarda resmi kaynaklardan bilgilerle karşımıza çıkmasını beklediğimiz modelle ilgili son gelişmeleri LOG.com.tr üzerinden takip edebilirsiniz.

Paylaş