Meta’nın Twitter rakibi uygulaması için yeni bilgiler geldi

15 Mayıs 2023 12:13

Instagram, WhatsApp ve Facebook’un çatı şirketi konumunda bulunan Meta’nın Twitter rakibi uygulaması için yeni bilgiler geldi.

Meta çatısı altında şu an üç farklı ana sosyal medya platformu bulunuyor. Bunlar yukarıda da belirttiğimiz gibi WhatsApp, Facebook ve Instagram. WhatsApp’ın odak noktası direkt olarak “anlık mesajlaşma”. Instagram ise fotoğraf odaklı doğmuş, daha sonra ise videoya ağırlık vermiş “görsel” odaklı bir sosyal medya platformu. Facebook ise “arkadaşları ve aileyi” odak noktaya alarak doğmuş bir sosyal medya kanalı. Facebook hiçbir zaman Twitter’a direkt rakip olmadı, platformu her zaman daha çok görsel ağırlıklı olarak “yakın çevreye” odakladı. Ancak Meta bunu değiştirmek istiyor, bunun için de ayrı bir “özellikle metin temelli” uygulama geliştiriliyor. Daha önce de gündeme gelen bu uygulama, Matt Navarra’ya göre önümüzdeki yaz aylarında kullanıma sunulacak. Uygulama kodlarını araştırarak henüz çıkmamış birçok yeni özelliği ortaya çıkaran Alessandro Paluzzi tarafından daha önce bulduğu kadarıyla Barcelona yanında P92 kod adının da kullanıldığı bu uygulamadaki içerikler, maksimum 500 karakter uzunluğunda olacak, toplu bir paylaşım akışındaysa maksimum 100 farklı post bulunabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yine Matt Navarra’ya göre uygulamanın Instagram içerisine entegre edilmesi de masada olan planlar arasında yer alıyor. Bu konuda Facebook / Messenger benzeri bir çiftli kullanım hedefliyor gibi görünen firma, kişilerin Instagram takipçilerini yeni uygulamaya yönlendirmesini kolaylaştıracak bir altyapı kuruyor. Bu çok mantıklı bir durum çünkü daha önce de söylediğimiz gibi Meta için Twitter rakibi bir uygulama yapmak çok kolay. Sorun bu uygulamayı kullanır kılmak ve bu konuda firmaya kurulacak zahmetsiz bir Instagram bağlantısı büyük kolaylık sağlayabilir. Şu an yüksek takipçiye ve etkiye sahip influencer’lar ile bazı ünlü isimlerle yeni uygulamayı halka açılmadan önce denemeleri için görüşmeler gerçekleştiren Meta, Elon Musk sonrasında geriye düşen ancak net bir alternatif olmadığı için çok kullanılmaya devam edilen Twitter karşısında iddialı olmak istiyor. Ancak burada yüzde 100 başarı garantisi kesinlikle yok. Meta’nın büyük bir umutla çıkardığı ve daha sonra iptal ettiği çok sayıda uygulama yer alıyor.

Instagram ve Twitter iddiaları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hızlı yürümeniz için tasarlanan ilginç ürün: Moonwalkers

Paylaş