Microsoft Surface Laptop Go tanıtıldı; işte fiyat ve özellikleri

01 Ekim 2020 16:19

Yazılım devi Microsoft, günlerdir gündemde olan yeni dizüstü bilgisayarı ile karşımızda. Yeni model Microsoft Surface Laptop Go fiyatıyla dikkat çekiyor.

549 dolarlık yurt dışı satış fiyatıyla karşımıza çıkan Microsoft Surface Laptop Go, firmanın Windows 10 işletim sistemli en yeni modeli. Standart ancak şık bir tasarıma sahip olan dizüstü, sunulacağı pazarlarda Chromebook’ları ciddi şekilde geri plana itecek gibi görünüyor. 12,4 inç 3:2 ekranında 1536×1024 piksel çözünürlük sunan dizüstü, 720P kamera ile geliyor ve oldukça hafif ve ince olmasıyla rahatlıkla taşınabiliyor deniyor. Gücünü Intel’in 10. jenerasyon Core i5 (1035G1) işlemcisinden alan dizüstü, temel seçenekte 4 GB RAM + 64 GB eMMC depolama ile geliyor. 699 dolarlık versiyonda ise 8 GB RAM + 128 GB SSD yer alıyor. Almak isteyenler için bu versiyon çok daha mantıklı görünüyor. 899 dolarlık en üst sürümde ise 256 GB SSD kullanılıyor. Dizüstünde Microsoft için bir ilke imza atarak güç butonuna entegre parmak izi sensörünün olduğunu da belirtmek gerekiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Microsoft Surface Laptop Go yanında Surface Pro X için de güncelleme geldi

Yani ilk sürümle aynı tasarımı taşıyan Surface Pro X, gücünü artık SQ1 değil Qualcomm’un Microsoft ile ciddi özelleştirmeler yaptığı SQ2 işlemcisinden alıyor. Yani daha güçlü ve yetenekli hale gelen hibrit dizüstü, aynı zamanda artık “platinyum” renk seçeneğiyle de elde edilebiliyor. Fiyat ise 8 GB RAM + 128 GB SSD için 999 dolardan başlıyor. En üstte ise 16 GB RAM + 512 GB SSD yine SQ2 işlemci ile 1.799 dolara satılıyor.

Microsoft Surface Pro X

Her iki modelin de ilerleyen dönemde “bir ihtimal” Türkiye’de satılma şansı bulunuyor. Çünkü bazı Surface bilgisayarlar Türkiye’de uzun süredir pahalı da olsalar satın alınabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Evde uçarak tur atabilen güvenlik kamerası

Paylaş