Microsoft, Teams ve Office’i küresel olarak birbirinden ayırıyor

01 Nisan 2024 16:10

İş dünyasında oldukça popüler servislerden olan Microsoft Teams, yeni gelen bilgilere göre Office paketinden ayrılıyor.

Özellikle Avrupa’daki DMA dönemi kapsamında atılan ancak sadece Avrupa ile sınırlı kalmayacak bu ayrılma, elbette oldukça olumlu karşılanıyor. Teams ve Office’i artık küresel olarak ayrı ayrı satacak, bu sayede Teams’in çok daha uyguna elde edilmesine imkan tanıyacak yazılım devi, kısa süre içinde 365 ve Office 365 abonelik hizmetinin Teams’i içermeyen yeni bir sürümünü tanıtacak. Rakipler uzun süredir bahsi geçen servislerin birlikte sunulmasının Microsoft’a haksız bir avantaj sağladığını dile getiriyordu ve bu durumun değiştirilmesini istiyordu. Popüler servis Teams, 2017’de Office 365’e ücretsiz olarak eklenmişti. Microsoft Teams bundan önce Copilot adımıyla gündeme gelmişti. İş iletişimini kolaylaştıran Teams, yakında sesli görüşmelerin otomatik olarak yazıya dökülmüş halleriyle yazılı sohbetleri bir araya getirebilecek ve bunlardan özetler çıkarabilecek. Bu sayede kişiler son gelişmelerden hızlı bir şekilde haberdar olabilecek, Teams içindeki Copilot asistanı da geliştirilecek. Yeni sürüm sizin yerinize farklı tarzlarda mesajlar yazabilecek (Burada şaka yapması dahi istenebilecek), yapay zeka yakında Teams sohbetlerindeki içerikten yararlanarak da yeni mesajlar oluşturabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teams Premium kullanıcılarına sesli görüşmelerin özetini çıkaran otomatik bir sistem sunacaklarını belirten Microsoft, bu özelliklerin hepsini önümüzdeki dönemde yavaş yavaş herkese açacak. Bu arada Windows 11 için de yeni bir Copilot özelliği geliyor. Önümüzdeki dönemde Windows 11 kullanıcıları, bir dosyayı üzerinde sağ tık yaparak açtıkları menüden direkt olarak Copilot’a gönderebilecek.

Bu spesifik olarak “doküman” dosyalarına odaklanan özellik, kişilerin dokümandaki içeriğin hızlı şekilde özetini almasını sağlayacak ve bu imkan bazı durumlarda oldukça zaman kazandıracak. Henüz herkese açık olmayan ancak uzun zamandır test edildiği aktarılan bu özellik, elbette güzel görünüyor ve zamanla daha geniş bir kapsam kazanması bekleniyor.

Microsoft adımları yanında bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş