Yapay zeka destekli mini bilgisayar: ASUS NUC 14 Pro

25 Nisan 2024 15:00

CES 2024’te tanıtılan mini PC modeli ASUS NUC 14 Pro satışa sunuldu. Bilgisayar üç yapay zeka motoru tarafından desteklenen Intel Core Ultra 7 veya 5 işlemcilerle geliyor.

Üç yapay zeka motorunu grafik işlem birimi (GPU), nöral işlem birimi (NPU) ve merkezi işlem birimi (CPU) meydana getiriyor. Bilgisayar yüksek verimlilik, düşük güç tüketimi ve hızlı tepki sunuyor Intel vPro Enterprise tarafından sağlanan  güvenlik, yönetim olanakları ve stabilitenin yanı sıra akıllı enerji verimliliği için Wi-Fi algılama özelliği de sunuluyor. Geri dönüştürülmüş plastikten yapılmış 4 x 4 mat siyah dokulu kasa, değiştirilebilir kapak ve VESA montaj
plakası içeren bu ultra küçük form faktörlü (uSFF) masaüstü bilgisayar ayrı ayrı paketlenmiş olarak geliyor ve üç yıllık sınırlı garanti içeriyor. 2 adet Thunderbolt  4 bağlantı noktasına destek veren bilgisayarda Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3 gibi bağlantı noktaları da var. 96 GB’a kadar DDR5 5600 SO-DIMM bellek desteğiyle gelen bilgisayar Windows 11 işletim sistemi yüklü satın alınabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

ASUS NUC 14 Pro bilgisayarın fiyatı ne kadar?

Bilgisayar ayrıca bağlantı aygıtı gerektirmeden uyumlu klavyeler, fareler, hoparlörler ve kulaklıklarla güvenilir, kolay, hızlı bağlantılar sunuyor. Yurt dışında yaklaşık 750 dolar başlangıç fiyatıyla temin edilebilen bilgisayarın Türkiye fiyatı ise henüz açıklanmadı.

İlginizi çekebilir: Xiaomi imzalı robot köpek CyberDog ile tanışın

Paylaş