Mini-LED ekranlı yeni iPad Pro modelleri çok yakında olabilir

27 Eylül 2020 16:00

Apple, ünlü analist Ming-Chi Kuo’ya göre Mini-LED konusunda 2021’de önemli adımlar atacak. Ancak başlangıç iPad Pro ile 2020 bitmeden olabilir.

Analist Ming-Chi Kuo tarafından verilen son bilgilere göre Apple’dan 2020 sonunda Mini-LED ekranlı yeni bir iPad Pro gelebilir. Mini-LED ekranın tedarik limitleri (İlk aşamada 300 bin ila 400 bin arası panel) nedeniyle başta sadece 12,9 inç ekranlı büyük modelde karşımıza çıkabileceği aktarılıyor. 2020’nin sonunda tanıtılıp raflara 2021’nin başında çıkma ihtimali de olan bu tablet, söylendiği kadarıyla gücünü 5 nm A14X Bionic işlemciden alıyor. Bu işlemcinin gerçekten çok yüksek bir performans ortaya koyması bekleniyor. Mini-LED ekranında 120 Hz sunmasına kesin gözüyle bakılan yeni iPad Pro modelinin ekran haricinde çok fazla yenilik getirmesi beklenmiyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Apple neden iPad Pro gibi ürünlerde Mini-LED’e geçiş yapıyor

Daha önce aktardığımız üzere firma OLED panellerin mini-LED’de olmayan “burn-in” sorununu yaşamak istemiyor. Apple’ın ayrıca OLED konusunda Samsung’a olan bağımlılığını bitirmek istediği de biliniyor. Bilindiği kadarıyla Apple yeni nesil mini-LED panelleri LG Display‘den de alabiliyor. Aktarıldığı kadarıyla Mini-LED paneller daha hafif ve ince cihazlar üretilmesine de imkan tanıyor. Geniş bir renk gamutuna destek verdiği de söylenen bu paneller, yüksek kontrast sunuyor ve HDR içerikler için yüksek parlaklık sunabiliyor.

İlginizi Çekebilir

Ford’un bisiklet ve motosiklet sürücülerine özel sistemi

Paylaş