Mobil oyun için kilit teknoloji: Snapdragon Game Super Resolution

27 Nisan 2023 09:38

Qualcomm’dan mobil oyun tarafı için dikkat çeken bir kilit teknoloji duyurusu geldi. “Snapdragon Game Super Resolution” ses getirdi.

Snapdragon Game Super Resolution (GSR) teknolojisi, gelecekte çok sık karşımıza çıkacak bir isim olabilir. İşlemci devi Qualcomm tarafından geliştirilen bu teknoloji, bir akıllı çözünürlük yükseltme sistemi ve akla ilk olarak Nvidia DLSS ile AMD FSR’ı getiriyor. Çok sayıda Snapdragon işlemciye ve XR tarafına destek verdiği aktarılan teknoloji, düşük çözünürlüklü görüntüyü yeni geliştirilen özel bir teknik ile aşırı dikkatli bakılmadığı zaman görünmeyen seviyede bozulma olmadan yükseltiyor ve böylece oyun performansında hatırı sayılır bir artış getiriyor. Oyunu düşük çözünürlükte işlemek daha kolay olduğundan bu teknoloji sayesinde kare hızları çok ciddi şekilde artırılabiliyor. Qualcomm, yeni teknolojisinin Android oyunlarını 1080p’den 4K’ya ve 30 fps’ten 60 fps ile üzeri değerlere yükseltebildiğini iddia ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

“GSR diğer mobil yükseltme çözümlerine kıyasla iki kat performans artışı sağlıyor” açıklamasını yapan firma, bu teknoloji ile bir avantaj daha getiriyor, o da pil ömrü oluyor. Yukarıda da dediğimiz gibi oyunları düşük çözünürlükte işlemek daha kolay olduğundan sistem normalden daha az güce ihtiyaç duyuyor, bu da bağlı olarak pil ömrünü artırıyor ve aynı zamanda yüksek ısıyı önlüyor. Adreno grafik birimleri için optimize edilen teknoloji, maalesef hemen kullanıma hazır değil. Firma sürecin yıl sonunda kullanıma gireceğini, Snapdragon Game Super Resolution (GSR) teknolojisine oyunların destek vermesi gerektiğini belirtiyor.

Snapdragon Game Super Resolution bu da ilginizi çekebilir: Hyundai’den otomatik çalışan şarj robotu

Paylaş