Modern iPad mini geliyor; iPad Pro için kablosuz şarj müjdesi

04 Haziran 2021 09:36

Apple bugün başka gelecek yeni ürünleriyle de gündeme geldi. Firmadan modern iPad mini geliyor ve iPad Pro için güzel gelecek planları var.

Bloomberg’in haberine göre Apple’dan yıl sonunda kesin olarak uzun zamandır beklenen yeni iPad mini modeli geliyor. Bu bilgiyi veren Mark Gurman, ürünün ince çerçevelere sahip olacağını aktarıyor. Bu cihazda fiziksel bir home butonu yer almıyor.

Yani yeni “mini” temel olarak iPad Pro’ların ufaltılmış versiyonu olacak ve bu açıdan çok sevindirecek. Bu model gerçekten uzun zamandır bekleniyor çünkü iPad mini’nin büyük bir fan kitlesi bulunuyor.

Bu cihazı çoğu kişi tek elde tutabildiği için seviyor. Ayrıca cihaz ufak olduğu için rahatlıkla taşınabiliyor.

Bu arada Mark Gurman iPad Pro tarafı için de bir bilgi verdi. Söylendiği kadarıyla firmanın yeni iPad Pro modellerinde cam bir arka bölüm olacak. Bunun getirisi ise kablosuz şarj olacak.

Mevcut iPad Pro’larda kablosuz şarj sunulmuyor. Yeni modellerin arkasını cam yaparak bu dönemi başlatacak Apple, sevindirici şekilde burada ters kablosuz şarj da sunacak.

Yani yüksek ihtimalle 2022’de gelecek iPad Pro’ların arkasında iPhone ya da AirPods gibi kablosuz şarj destekli başka ürünler kolaylıkla doldurulabilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPad mini ve iPad Pro’da OLED ekran olabilir

Hatta bu ekranlar direkt olarak Samsung’dan gelecek. Burada süreç iPad mini için yüzde 100 kesin değil ancak gelecek iPad Pro’da OLED ekran olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Yeni Pro’ların büyük olanında mini-LED kullanan Apple, uzun zamandır beklenen OLED ekran ile kullanıcıları daha çok mutlu edecek gibi görünüyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi Mi 11 Ultra’nın içindeki detaylara bakın

Paylaş