Modern tasarımlı 2024 Opel Grandland görücüye çıkartıldı

23 Nisan 2024 09:16

Modern tasarımlı 2024 Opel Grandland görücüye çıkartıldı. Opel’den iddialı görünen yeni araçlar gelmeye devam ediyor.

2024 Opel Grandland, fiyatlar henüz belli değil ancak yıl sonunda elde edilebilecek ve Vauxhall markası altında da satılacak. Şirketin modern tasarım çizgisini benimsediği için çok dikkat çekici görünen SUV, hem içten yanmalı hem de elektrikli olarak tercih edilebilecek. STLA Medium platformunu temel alan aracın tamamen elektrikli versiyonu aktarıldığı kadarıyla 73 kWh ya da 98 kWh batarya paketleriyle satılacak ve en üstte 700 km menzil sunulacak (Araç yüksek ihtimalle başta tek motor, daha sonra çift motorlu satılacak). 160 kW hızlı şarj destekli 400V aracın normal versiyonu gücünü 1.2-litrelik üç silindirli benzinli motordan alacak. Bu motor 48-volt mild hybrid / hafif hibrit temelli olacak yani elektrik desteği verilecek, daha sonra 80 km tamamen elektrikli benzini olacak bir “plug-in hybrid” versiyon da yollara çıkarılacak. Dışı gibi içi de çok modern olan ve iki farklı ekranı (Ana ekran 16-inç boyutunda) bir araya getiren araç, elbette Türkiye’de de satılacak ancak Türkiye satışı 2025 yılına kalacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bundan önce resmi olarak 14 Mayıs tarihinde İstanbul’da tanıtılacak yeni Opel Frontera için tasarım ortaya çıkmıştı. Opel, Frontera adını ilk olarak 1991-1998 yılları arasında Isuzu Wizard tabanlı bir SUV için kullanmıştı, daha sonra ise 2004’e kadar yaşayan ikinci bir sürüm gelmişti. Şimdi ise “üçüncü jenerasyon” olacak gelecek versiyonu karşımızda yer alıyor. Firmanın güncel tasarım dilini taşıyan yani bu konuda büyük bir sürpriz ortaya koymayan araç, çift ekranlı modern bir kokpit ile yolda bulunuyor ve aktarıldığı kadarıyla hem elektrikli hem de 48-volt mild-hibrit olarak pazara sunuluyor. Normalde 460 litrelik, koltuklar kapatıldığı zamansa 1.600 litrelik depolama alanı sunacak araç, Vauxhall markası altında da satılacak.

Araç hakkında Opel Türkiye tarafından daha önce yapılan açıklamalar şöyle olmuştu: “Tarihi boyunca birbirinden iddialı modelleri ile her daim öncü olmayı başaran Opel, geçmişte büyük bir kullanıcı kitlesine erişen ve çok sevilen “Frontera” isimli modelinin 2024 yılında geri döneceğini resmen duyurdu. Bu efsane isim, yepyeni bir SUV gövdesi ile yeniden hayat bulacak. Bu yılın sonlarına doğru piyasaya sunulması planlanan yeni Frontera, akıllı fonksiyonel özelliklere sahip eğlenceli bir model olarak otomobil severlerin karşısına çıkacak.”

2024 Opel Grandland yanında bu da ilginizi çekebilir: Acer imzalı elektrikli bisiklet modeli

Paylaş