Modernleştirilen yeni Renault Captur görücüye çıkarıldı

04 Nisan 2024 11:50

Modernleştirilen yeni Renault Captur görücüye çıkarıldı. Popüler aracın yenisi önümüzdeki dönemde Türkiye’de de satılacak.

Mevcut sürümü şu an Türkiye’de 1,4 milyon TL’den başlayan Renault Captur yenilendi. 2024 model yılıyla bugün karşımıza çıkarılan makyajlı yeni sürüm, özellikle değişen ön yüzüyle daha etkileyici ve modern görünüyor, yukarıdaki galeride en üstteki sportif “Esprit Alpine” versiyonu yer alıyor. Tam LED farlar üzerine kurulan araç, şirketin yeni nesil logosunu taşıyor ve 14 farklı renk kombinasyonu ile en üstte 19-inç jantlarla alınabiliyor. İçinde devasa değişiklikler olmayan araç, merkeze dikey olarak konumlandırılan 10,4 inç dokunmatik ekranı yerleştiriyor, araç için en üstte 10,2-inç’lik bir dijital gösterge takımı sunuluyor. Daha çevreci bir yaklaşım özelinde krom ve deriden arındırılan yeni Captur, motor konusunda çok sayıda seçeneğe sahip. En altta üç silindirli 1.0-litrelik turbo motor bizleri karşılıyor, bu altı ileri manuel şanzıman ile alınabilen benzinli motor ile 90 beygir güç sunuluyor. Dört silindirli 1.3-litre turbo motor ise yine altı ileri manuel şanzıman temelinde 140 beygir güç getiriyor. Aracın motor listesinde yedi ileri çift kavrama otomatik şanzıman ile sunulan 160 beygir güce sahip bir 1.3-litrelik motor da bulunuyor. Yeni Renault Captur elbette hibrit yani elektrik destekli temelde de alınabiliyor. Aracın turbo taşımayan 1.6-litrelik benzinli motor seçeneği normalde 94 beygir güç sunuyor, bu motora 36 kW’lık bir elektrik motoru ile 1.2-kWh batarya eşlik ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Aynı zamanda 18 kW’lık yüksek voltajlı marş jeneratörü ile beraber bu hibrit versiyon toplamda 145 beygir güç sağlıyor. Dizel motor seçeneği olmayan yeni Captur, daha yüksek ekonomi istenler için belirli pazarlarda fabrika çıkışı LPG’li olarak da alınabilecek. 1.0-litrelik üç silindirli LPG versiyon, altı ileri manuel şanzıman ile sunuluyor ve 100 beygirlik motor ile toplamda 1.100 km yol yapılabiliyor (Benzin + LPG bir arada). Aracın şimdilik fiyatları verilmiyor, Avrupa’da satışa yıl sonunda başlanacağı aktarılıyor.

Yeni Renault Captur yanında bu da ilginizi çekebilir: Etkileyici görünen elektrikli motosiklet konsepti: Zero SR-X

Paylaş