MWC 2024 kapsamında OnePlus Watch 2 tanıtılacak

20 Şubat 2024 17:02

MWC 2024 kapsamında OnePlus Watch 2 tanıtılacak. Henüz kesin değil ancak bu model ileride Türkiye’de de satılabilir.

Henüz çok fazla detayın olmadığı OnePlus Watch 2 akıllı saat modeli yukarıdaki tasarımla geliyor ve resmi olarak 26 Şubat tarihinde lanse edilecek. Paslanmaz çelik gövde ve safir kristal cam üzerine kurulduğu belirtilen ürün, iki farklı renkte pazara çıkacak ve büyük ihtimalle Wear OS işletim sistemini merkeze alacak. OnePlus bundan önce bir güncelleme detayı ile ses getirmişti. Resmi olarak duyurulduğu kadarıyla Samsung Galaxy S24 ailesi tam 7 nesil ya da 7 yıl boyunca Android işletim sistemi yükseltmesi ve aynı zamanda 7 yıl Android güvenlik güncellemesi alacak. Bu durum genel olarak çok iyi karşılanıyor, telefonların ömrünü uzatmak adına çok güzel bir söz veriliyor. Güncelleme desteği konusunda daha önce de kötü olmayan Samsung, yeni seriyle beraber çıtayı oldukça yükseğe çekiyor. 7 yıl güncelleme desteğini bugün gündeme getiren ise direkt olarak OnePlus firması oldu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bir röportaj veren şirketin başındaki isimlerden Kinder Liu, net olarak telefonlarına 7 yıl boyunca güncelleme vermeyeceklerini açıkladı. “Kullanıcı için önemli olan sadece yazılım güncelleme politikası değil, aynı zamanda telefonun sunduğu kullanıcı deneyiminin akıcılık seviyesidir.” diyen Liu, temel olarak telefonun donanımı güncellemelere tam olarak ayak uyduramıyorsa, aşırı genişletilmiş yazılım desteğinin pek bir değeri yoktur açıklamasını yapıyor.

Bu arada Çinli OnePlus’ın güncelleme konusunda kötü bir firma olmadığını belirtelim. Evet, firma cihazlarına 7 yıl güncelleme vermeyecek ancak markanın en yeni amiral gemisi OnePlus 12, tam 5 yıl boyunca güncelleme alacak. Günümüzde akıllı telefonunu 5 yıldan daha uzun süre kullanan kişi sayısı oldukça azalmış durumda.

OnePlus Watch 2 yanında bu da ilginizi çekebilir: Samsung imzalı ilginç projektör Freestyle

Paylaş