Nefesler tutuldu; Türkiye’ye Volkswagen fabrikası kararında son durum

15 Nisan 2019 21:45

Alman otomotiv devi Volkswagen, yeni fabrikasını nerede kuracağı konusunda karar verme aşamasına geldi. En güçlü iki adaydan biri ise Türkiye!

Yeni fabrikası için yer arayışında olan Alman otomobil üreticisi Volkswagen, potansiyel ülkeler listesini ikiye indirdi. Markanın yaptığı pazar araştırmalarının sonucunda Türkiye veya Bulgaristan arasında seçim yapması bekleniyor. Alman basınında çıkan haberlere göre fabrikanın yeri konusunda karar henüz verilmedi ancak çalışmalar sona yaklaştı. Bahsedilen konunun Nisan ayı sonunda yapılacak markanın denetleme toplantısında derinlemesine ele alınacağı söyleniyor. Kesin kararın Denetleme Kurulu’nun Kasım ayında yapacağı toplantıda verileceği de gelen diğer bilgiler arasında. Haberde, her iki ülkede de personel giderlerinin Almanya’ya kıyasla daha düşük olduğu da söylendi. Volkswagen’nin yeni yatırımlarını iki ülkeden birine yapmak istemesinin en büyük sebebi bu olarak gösteriliyor. Yeni fabrika ile ilgili Volkswagen cephesinden ise bir açıklama gelmedi. Ancak Türkiye’deki otomobil severler şimdiden heyecanlandı bile!

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Markanın yeni yatırımları fabrika ile sınırlı değil

Volkswagen, otonom sürüş konusunda ilerleme sağlamak amacıyla şehir ortamında test sürüşlerini başlattı. Volkswagen Group Araştırma Bölümü tarafından Hamburg’da şehir trafiğinde ve gerçek sürüş koşullarında gerçekleştirilen testlerde, Seviye 4’teki otonom sürüş için özel olarak tasarlanan lazer tarayıcılar, kameralar, ultrasonik sensörler ve radarlarla donatılmış beş e-Golf’ten oluşan bir filo kullanılıyor. Devamlı değerlendirilecek olan test sonuçları, markanın otonom sürüşle ilgili çok sayıdaki araştırma projesine dahil edilerek, müşteri odaklı hizmetleri değerlendirmek ve bireysel ulaşımı optimize etmek için kullanılacak. Teknik olanakların yan sıra, kentsel altyapı gerekliliklerine odaklanan testler, gelecekteki sürüşlerin daha güvenli ve konforlu olmasının, sadece otomobillere bağlı olamayacağına, şehirlere, trafik ışıklarına, trafik yönetim sistemlerine ve bunların birbiriyle iletişim kurmasına olanak tanıyan dijital bir ekosistem sunması gerekliliğine işaret ediyor.

İlginizi çekebilir

300 beygir gücüyle Volkswagen T-Roc R tanıtıldı

Paylaş