Netflix için “yüksek kaliteli ses” dönemi [Video]

02 Mayıs 2019 15:00

Türkiye’de de büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olan dev platform Netflix, yüksek kaliteli ses dönemini başlattığını duyurdu.

Kendisine özel içerikleriyle büyük ses getiren ve getirmeye devam eden Netflix, artık yüksek görüntü kalitesini hiç olmadığı kadar yüksek kaliteli ses ile bir araya getiriyor. Yapılan resmi açıklamaya göre artık Netflix dizi ve filmlerinde çok daha berrak, çevreleyici ve gerçekçi ses kalitesi bulunacak. Bu gelişme kullanıcılar için gerçekten büyük önem arz ediyor. Çünkü ses kalitesi içeriğin “etkileyiciliğine” görüntü kalitesinden daha çok etki ediyor. Adaptif olarak çalışacak yani cihaza ve bağlantıya göre değişkenlik gösterecek yeni ses altyapısı, hemen kullanıma girmiş durumda. Konu hakkında şirket tarafından bazı teknik veriler de paylaşılıyor. Buna göre 5.1 altyapıda 192 kbps ile 640 kbps arası, Dolby Atmos tarafında ise 448 kbps ile 768 kbps arası aktif olarak kullanılıyor. Sunulan kbps değeri ne kadar yüksek olursa, o kadar daha detaylı sonuç alınabiliyor. 768 kbps çıkmak için kişilerin en az 39,99 TL’lik “Özel” paketi satın alması gerekirken; daha düşük paketlerde ses kalitesi maksimum 640 kbps’a kadar çıkıyor. Bu yeni altyapı elbette özellikle yüksek kaliteli sinema sistemleri kuranlar için önemli. Ancak artık normal cihazların da ses konusunda verdiği destekler artıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netflix artık hayatın bir parçası halini aldı

Büyük bir kitlenin standart harcamaları arasına giren platform, Türkiye’ye özel içerikleriyle de öne çıkmaya devam ediyor.

Paylaş