Netflix Türkiye’den 7,99 TL’lik yeni abonelik planı

04 Nisan 2019 20:15

Netflix, Hindistan’da testine başladığı daha uygun fiyatlı abonelik alternatifini Türkiye’ye de getirmiş gibi görünüyor.

Mart ayı sonunda Netflix, Hindistan’da çok daha uygun fiyatlı bir abonelik alternatifini test etmeye başlamıştı. Söz konusu abonelik için kullanıcılardan aylık olarak 250 rupi yani 3,64 dolar isteniyordu. “Mobil” plan olarak isimlendirilen yeni abonelik alternatifi şimdi Türkiye’de de test edilmeye başlandı. Şimdilik tüm kullanıcılara açık olmayan bu abonelik fiyatı ise Türkiye’de 7,99 TL yani yaklaşık güncel kurla 1,44 dolar ediyor. Tabii bu “Mobil” plan beraberinde bazı fedakarlıklar da getiriyor. Her planda olduğu gibi tüm içeriklere erişim sunan bu yeni plan, adından da anlaşılabileceği gibi sadece ama sadece mobil cihazlarla kullanılabiliyor. Yani kullanıcılar sadece cep telefonu ve tabletler aracılığıyla Netflix izleyebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Temel abonelik seçeneğinin yarı fiyatına

Mobil planda ise HD veya Ultra HD kullanım yer almıyor. Esasen Mobil abonelik planı Temel abonelik planıyla aynı özellikleri taşıyor. Aynı anda sadece 1 ekranda kullanılabilen bu abonelik tercihi 15,99 TL’lik Temel abonelik paketinin yarı fiyatına denk geliyor. 10 inç ve üzeri tabletlerde Temel paketin sunduğu deneyimle hemen hemen yanı hissi yakalayabileceğiniz yeni plan, özellikle Netflix’i daha çok yolda akıllı telefonuyla izleyenleri cezbedecek gibi görünüyor.

Netflix’in farklı fiyat denemeleri yaptığını da hatırlatalım. Mobil alternatif de o fiyat denemeleri arasında yer alıyor. Kullanıcılara daha iyi alternatifler sunmayı amaçlayan firma geçmişte Türkiye’deki yeni fiyat denemeleri için şu açıklamayı yapmıştı: “Üyelerimizin Netflix’e verdiği değeri daha iyi anlamak için dönem dönem farklı fiyat politikaları test ediyoruz. Bu testler herkese açık değil. Ayrıca testlerde görülen fiyatları hiçbir zaman uygulamaya koymayabiliriz. Amacımız, Netflix üyelik ücreti politikasının doğruluğundan emin olmak.

Güncelleme: Netflix’in konuyla ilgili tarafımıza ulaştırılan resmi açıklama şu şekilde: “Netflix’i daha da eğlenceli ve rahat ulaşılır hale getirmek için sürekli yeni yollar aramaya devam ediyoruz. Bu amaçla, Netflix’in mobil cihazlardan daha düşük fiyata izlenmesi ya da daha kısa süreli abonelikler gibi seçenekleri belirli ülkelerde test etmeye başladık. Fakat bu testler herkese açık olmadığı gibi, bu testlerdeki uygulamaları da hiçbir zaman hayata geçirmeyebiliriz.

İlginizi çekebilir

Platformun yeni interaktif dizisi You vs. Wild’ın tanıtımı

Paylaş