Netflix’te izleme geçmişini görüntüleme [Nasıl yapılır?]

22 Mayıs 2018 17:00

Özellikle son yıllarda orijinal dizi ve filmleriyle dikkat çeken Netflix‘in kullanıcıların işine yarayacak pek çok gizli özelliği bulunuyor. Bunlardan biri de oldukça kolay bir şekilde Netflix’te şimdiye kadar izlediğiniz tüm yapımları tarihlerine göre sıralanmış şekilde görüntülemenize yardımcı oluyor.

Netflix her ne kadar son zamanlarda yükselişe geçse de, aslında Amerika‘da uzun zamandır hizmet veriyor. Kullanıcıların ihtiyaçları ve istekleri doğrultusunda oldukça tecrübeli olan online platform zaman zaman bazı özellikleri değişiyor veya pratik yeniliklerle karşımıza çıkıyor. Fakat bu pratik özellikler kimi zaman pek dikkat çekmiyor ve bir nevi gizli kalabiliyor. Platformun gizli kalmış cevherlerinden biri de izleme geçmişini görüntüleme.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Netflix kullanıcıları ne zamandan beri hesap sahibi olduklarını ve bu süreçte neler izlediklerini tek tıkla öğrenebiliyor. Bunun için önce o anda kullandığınız bilgisayardan Netflix hesabınıza giriş yapmanız ve doğru kullanıcıyı seçmeniz gerekiyor. Çünkü her kullanıcın izleme geçmişi ayrı ayrı gösteriliyor. Böylece herhangi bir karmaşa yaşanmıyor. Ardından buraya tıklayacak izleme geçmişi sayfasını açıyorsunuz. Seyrettiğiniz tüm yapımlar günümüzden geçmişe doğru sıralanıyor. Platformda ilk seyrettiğiniz yapımı bulabilmek için ise sayfanın en altına kadar inmeniz gerekiyor. Bu sayede neleri çoktan seyrettiğinizi hatırlayabilir, bu listeye bakarak öneride bulunabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Netflix dizisi Lost in Space tanıtımı

Paylaş