Nokia 8 sahiplerini mutlu edecek Google Camera gelişmesi

02 Ocak 2019 16:30

Türkiye’de de satılan modellerden Nokia 8, sahiplerini sevindirecek Google Camera haberiyle karşımızda bulunuyor. Model kamera konusunda çağ atlıyor.

HMD Global tarafından hazırlanan önemli modellerden Nokia 8, kamera konusunda kullanıcıları memnun edecek bir haberle gündemde geldi. Açıklandığı kadarıyla Google Camera uygulaması artık Nokia 8 (Oreo sürümünde) modelinde de aktif olarak kullanılabiliyor. Peki bu durum neden önem arz ediyor? Çünkü internet devinin Pixel 3 ailesiyle beraber tanıttığı Google Camera uygulaması, fotoğraf ve video çekimi konusunda birçok gelişmiş özelliği bünyesinde barındırıyor. Burada özellikle Night Sight öne çıkıyor. Yapay zeka temelinde çalışan bu özellik, kişilerin çok düşük ışıklı ortamlarda bile oldukça aydınlık ve temiz çekim yapabilmesine imkan tanıyor. Gece fotoğraflarını başka seviyeye taşıyan Night Sight, buradan indirilebilen APK dosyasıyla Nokia 8’e de geliyor. Bu arada uygulama Nokia 8.1, 7.1, 6.1 Plus, 7 Plus, 6.1, 6.1 Plus, 7 Plus ve 8 Sirocco gibi modellere de aktif olarak kullanılabiliyor. Google Camera’nın ayrıca OnePlus 6T, OnePlus 6, Xiaomi Mi 8 ve Pocophone F1 gibi cihazlara da yüklenebildiği belirtiliyor. Çok iyi bir elektronik video sabitleme altyapısı getiren uygulamanın 110 MB boyuta sahip olduğunu belirtmekte fayda var.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nokia 8, hatırlamak adına şu teknik detaylara sahip

Qualcomm’un sekiz çekirdekli Snapdragon 835 işlemcisinin tercih edildiği telefonda, 2K çözünürlüklü 5,3 inçlik IPS ekran ve 4 GB / 6GB RAM bulunuyor. Telefonun dahili depolama kapasitesi 64 GB olsa da microSD kartlarla 256 GB’a kadar artırılabiliyor. Geniş çerçeveleri nedeniyle bir ekran çentiği olmayan telefonun ekranını, Corning Gorilla Glass 5 cam koruyor. Arkasında ZEISS imzalı 13 megapiksel kamera yer alan telefon, 3.090 mAh pile ve kulaklık girişine sahip.

İlginizi Çekebilir

En yeni lüks akıllı saatlerden

Paylaş