Nokia’nın iptal edilen tableti ortaya çıktı

05 Temmuz 2017 10:30

Şu sıralar iptal edilen cihazlar arka arka internet ortamına sızmaya devam ediyor. Bir süre öncesinde Microsoft’un iptal edilen Surface Mini tableti gün yüzüne çıkmıştı. Daha öncesinde ise Nokia’nın iptal edilen amiral gemisi modeli kendisini göstermişti. Şimdi ise Nokia’nın iptal edilen tabletinin görselleri ve teknik detayları sızdı.

Daha önce Nokia Mercury kod adlı tabletin bazı görselleri ortaya çıkmıştı. Fakat cihazla ilgili çoğu detay gün ışığına çıkmamıştı. Tasarımında Nokia’nın alışılageldik tasarım anlayışını gördüğümüz tabletin ön kısmında herhangi bir tuş bulunmuyor. Yan tarafta ses açma kapama tuşları ve güç tuşu kendisine yer buluyor. Arka tarafı turuncu renkte olan tabletin kamera boşluğunun büyük olması dikkat çekiyor. Kamera detayları bilinmese de büyük ihtimalle Nokia’nın bu tablet için iddialı bir kamera tasarladığını söyleyebiliriz.

7 inç boyutunda ekrana sahip olan tablet, gücünü Intel Atom Z3795 işlemciden yer alıyor. Bilindiği üzere Intel’in Atom işlemcileri giriş seviyesinde cihazlarda kullanılıyor. Bu da cihazın üst düzeyde bir tablet olmadığını gösteriyor. Cihazın RAM’i hakkında net bir bilgi mevcut olmasa da 1 ya da 2 GB RAM’in kullanıldığı düşünülüyor. Ayrıca ilginç bir şekilde tablette Windows RT yerine Windows 8 kullanıldığını da belirtelim. Microsoft’un onay vermediği tablet maalesef hiçbir zaman raflardaki yerini alamayacak.

Paylaş