Nvidia CEO’su Jensen Huang: “Yapay zeka kodlama öğrenme ihtiyacını ortadan kaldırıyor”

28 Şubat 2024 10:00

Nvidia CEO’su Jensen Huang yaptığı, “Yapay zeka kodlama öğrenme ihtiyacını ortadan kaldırıyor” açıklamasıyla ses getiriyor.

Nvidia CEO’su Jensen Huang‘a göre üretken yapay zeka sistemleri kodlama öğrenme ihtiyacını ortadan kaldırıyor çünkü kişiler artık normal konuşma dilinde yazarak kodlar ürettirebiliyor. Çocukların kod yazmayı öğrenmesi gerektiğini söylemeyi bırakmamız gerektiğini savunan çünkü daha şimdiden ulaşılan seviyenin inanılmaz olduğunu gören Jensen Huang, yeni nesil sistemlerin herkesin programcı olabilmesini sağlayacağını da belirtiyor. Bunu açık olarak daha önce de dile getiren CEO, yazılımcılara ihtiyacın bittiğini dile getirmiyor ancak spesifik olarak kodlama / kodlama öğrenme sürecinin artık çok rahat şekilde yapay zeka tarafından ele alınacağını söylüyor. Huang kodlama işinin yapay zeka tarafından halledilmesiyle insanların, biyoloji, eğitim, üretim veya çiftçilik gibi daha değerli uzmanlıklara odaklanabileceğini de belirtiyor. Bu açıklamaları değerlendirirken, Huang’ın bizim daha haberimizin dahi olmadığı çok gelişmiş yapay zeka sistemlerini gördüğünü unutmamak gerekiyor. Son iki yıl içinde inanılmaz şeyler geldi (Örneğin OpenAI’ın Sora’sı halen akılalmaz görünüyor) ve çok daha fazlası da yolda bulunuyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Nvidia, kısa süre önce Amazon ve Alphabet’in piyasa değerini geride bırakmayı başarmasıyla ses getirmişti. O zaman dünyanın en değerli dördüncü şirketi olan firma, geçtiğimiz günlerde piyasa değerini 2 trilyon doların üstüne taşıdı (Daha sonra 2 trilyon altına inildi). Son yıllarda hem ekran kartı pazarında hem de yapay zeka sistemlerine güç veren sunucu tarafına yönelik çözümleriyle inanılmaz bir yükseliş ivmesi yakalayan firma, geçtiğimiz gün çok büyük çeyrek sonuçları açıklamıştı. Nvidia dördüncü çeyrekte üçüncü çeyreğe oranla yüzde 22, bir önceki yıla oranlandığı zamansa tam yüzde 265 artış elde etti ve toplamda 22,1 milyar dolarlık büyük bir çeyrek geliri duyurdu.

Son çeyrekte 12,2 milyar dolarlık net gelir açıklayan Nvidia, bugün yüzde 126’lık artışa işaret eden 60,9 milyar dolarlık rekor bir tüm yıl geliri de paylaştı ve aynı zamanda üçüncü çeyreğe oranla yüzde 27, bir önceki yıla oranlandığı zamansa yüzde 409 artışla 18,4 milyar dolara ulaşan bir rekor seviyede çeyrek bazlı veri merkezi (Sunucu sistemlerine, özellikle yapay zeka sunucularına satılan donanımlardan gelen para) geliri açıkladı. 2024 yılında da adeta para basmaya devam edecek Nvidia, ChatGPT gibi sistemlere güç veren sunuculara satılan özel donanımlar sayesinde harika zamanlardan geçiyor.

Nvidia haberleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Vivo X Flip katlanabilir telefon modeli

Paylaş